Maaltijdvoorziening Oude IJsselstreek

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oude IJsselstreek

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oude IJsselstreek wordt veel gebruikt door alle ouderen die vanwege leeftijd of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Oude IJsselstreek zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als Mealhero, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met behulp van zulke faciliteiten is iedereen verzekerd van verse menu’s als Varkensfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool of Kipburger, bloemkool, groentesaus, gebakken aardappelen. Onderstaand bekijkt men populaire bezorgers en essentiële inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Regio-code0315 (+31315)
Postcode7081
Kosten (indicatie)v.a. €5,7
Maaltijd ideeMacaronischotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Oude IJsselstreek

Een goed voedingspatroon is essentieel voor de gezondheid. Een gezond gerecht met genoeg vitaminen draagt hier zeker aan bij. Wil naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet eigenhandig ter wille van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie bestaan er handige subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Oude IJsselstreek.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Oude IJsselstreek. Bedoeld voor bewoners die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die 24/7 professionele zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan mensen met dementie of mensen met handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Onder sommige omstandigheden kan familie helpen met boodschappen doen of samen eten. In Oude IJsselstreek kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oude IJsselstreek vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Oude IJsselstreek? In de regio kunt u kiezen uit verschillende keukens en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Rundvlees in uienjus, doperwten en aardappelpuree of Gebonden mosterdsoep. U kunt kiezen uit maaltijdservices gespecialiseerd in vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die de gerechten warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDominee van Dorpstraat 17081 BDGendringen
Marga KlompeGradus Kobusstraat 187103 VXWinterswijk
Eten bij RicoMarkt 1A7091 CJDinxperlo
TastefulJ.F. Kennedyplein 1A7071 BTUlft
Petra’s FoodzzRabelingstraat 17064 KGSilvolde
Marga KlompeVredenseweg 81E7101 LMWinterswijk
BuurtzorgMaurits Prinsstraat 67091 CVDinxperlo
HarmkooktLaan van Hilbelink 6-27101 WGWinterswijk
Keurslager DaalsWillinkstraat 47101 NEWinterswijk
BuurtzorgVredenseweg 797101 LLWinterswijk
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Oude IJsselstreek

Een deel van de zorghuizen in de streek Oude IJsselstreek bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren verse maaltijden zoals Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi, voor lage prijzen. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Via www.oude-ijsselstreek.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Diepvriesmaaltijden.

Cijfers en feiten

Voorbeeld maaltijden

 • Heldere boerengroentesoep
 • Aardappelpannenkoeken
 • Ajam pangang, nasi goreng
 • Gebakken aardappels
 • Alaska-koolvis in mosterdsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over kortstondige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over permanente zorg als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Check ook wat de gemeente Oude IJsselstreek verzorgt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.oude-ijsselstreek.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Oude IJsselstreek voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht zo’n 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is praktisch op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,10. Gezonde koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oude IJsselstreek is er al vanaf €8,90. Dikwijls is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelf de gerechten (online, telefonisch of met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Oude IJsselstreek is een ware uitkomst. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit extra tijd en autonomie. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, goede voedingsstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Oude IJsselstreek: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 7054”. Wellicht relevant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. natriumarm, gemalen, glutenvrij, zoutarm of vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente