Maaltijdvoorziening Doetinchem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Doetinchem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Doetinchem is er voor alle bewoners die vanwege leeftijd of door iets anders niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Doetinchem kunt u kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door middel van dit soort instellingen kan iedereen rekenen op gezonde gerechten als Visfilet met gemengde groenten en krieltjes met peterselie en Gehaktbal met kruidensaus, Witte kool met kerrie, Gebakken roty aardappelen. Hieronder treft men organisaties en bruikbare informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Regio-code0314 (+31314)
Postcode7001
Kosten (indicatie)v.a. €5,45
Geschikte maaltijdReepjes kippenvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Doetinchem

Een bepaald voedingsvoorschrift is essentieel voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam gerecht met genoeg vitaminen moet dan ook het streven zijn. Kan boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig als gevolg van leeftijd en/of handicap? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan kunt u aanspraak doen op prima maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op diverse wetten en subsidieregelingen. Daarom vertellen we wat meer over de beste regelingen: WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Doetinchem.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Doetinchem. Speciaal voor bewoners die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die doorlopend zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende senioren of ouderen met lichamelijke beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Meestal wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Vaak kunnen bekenden helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Doetinchem zijn er ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Doetinchem vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Doetinchem? In deze plaats bestaan er een groot aantal services en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Aardappelpannenkoeken en Hamlapje, tuinboontjes, spekjes, aardappelpuree, bieslook. U kunt kiezen voor services die zich vooral richten op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
KruiswerkIJsselkade 177001 ANDoetinchem
Keurslager KampermanSmidsstraat 6-87021 ACZelhem
Restaurant CroonemateSteinlaan 507001 DKDoetinchem
Restaurant HyndendaelKeppelseweg 356999 ANHummelo
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 206999 ADHummelo
Restaurant SchavenweideSchavenweide 27003 EBDoetinchem
BuurtzorgMozartlaan 67002 MBDoetinchem
Stichting Maaltijdservice Rijn en IJsselInnovatieweg 40-057007 CDDoetinchem
Slagerij BlesDe Bongerd 657006 NHDoetinchem
SPAR LegebekeHeemskerklaan 657003 ANDoetinchem
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Doetinchem

Verscheidene zorgcentra rondom Doetinchem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod de lekkerste gerechten zoals Rode kool met gehakt schotel, voor scherpe prijzen. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms is het bovendien mogelijk om het eten aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.doetinchem.nl vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Proefpakket.

Feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Doetinchem
 • Netnummer: 0314 (+31314)
 • Hoofdpostcode: 7001
 • Veel gezochte wijk: Doetinchem

Lekkere maaltijden

 • Runderhachee met rode kool
 • Rundvlees in jus
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Stamppot Hutspot met worst
 • Aardappelrösti

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het zwaardere zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke soorten zorg een optie zijn. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Doetinchem doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.doetinchem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Doetinchem voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is makkelijk voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €5,40. Verse koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,10. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Doetinchem is er al voor €8,30. Normaal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert wekelijks zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Doetinchem is ontzettend handig. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in ongebondenheid en gemak. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Doetinchem: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 7000, 7001, 7002, 7003, 7004, 7005, 7006, 7007, 7008, 7009”. Lees verder over Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm en niet te vergeten eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente