Maaltijdvoorziening Lievelde

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lievelde

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lievelde is zeer populair bij alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of beperking niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Oost Gelre onderscheiden we verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van deze leveranciers kan iedereen rekenen op vitale maaltijden als Kalkoenschnitzel met jus, gebakken wedges en sperziebonen en Tomatensoep met prei vg. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft u maaltijdservices en bruikbare kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Regio-code0544 (+31544)
Postcode7137
Kosten (indicatie)v.a. €6,15
Maaltijd tipSpaghetti bolognese

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Lievelde

Een gebalanceerd maaltijdplan is relevant voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met voldoende vitaminen moet dan ook het streven zijn. Wil het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer omwille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? Dan zijn er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn diverse maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder verwerken we de beste regelingen: WMO, WLZ, en ZVW, en de mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Oost Gelre.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Oost Gelre. Ontwikkeld voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die 24 uur per dag professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: bejaarden met dementie of ouderen met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Vaak kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Lievelde staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lievelde vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Lievelde? In en rondom uw woonplaats vinden we een hoop bedrijven en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Stoofpotje peer, rundvlees en puree en Vegetarische omelet, gekookte aardappelen, sperziebonen. U kunt kiezen voor keukens die gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bedrijven die de maaltijd warm brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 317136 LEZieuwent
Slagerij van DamLaarstraat 37201 CAZutphen
Marga KlompeZiekenhuisstraat 147141 ANGroenlo
Het ZwaantjeZieuwentseweg 17131 LALichtenvoorde
Keurslager SchuurmanRapenburgsestraat 367131 CZLichtenvoorde
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
BuurtzorgGrotestraat 307151 BGEibergen
Sutfene – De LunetteCoehoornsingel 37201 AAZutphen
Marga KlompeDorpstraat 27156 LLBeltrum
Keurslagerij BoendersBrink 57151 CREibergen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Lievelde

Verschillende zorghuizen in de streek Lievelde bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants faciliteren verse menu’s zoals Kipstoofpotje, champignonsaus, appelcompôte, patat, voor de kleine portemonnee. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan is het mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.oostgelre.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: ZVW.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Oost Gelre
 • Netnummer: 0544 (+31544)
 • Hoofdpostcode: 7137
 • Wijk: Lichtenvoorde

Lekkere maaltijden

 • Chinese wokschotel
 • Pompoensoep
 • Pannenkoeken met spek
 • Nasi babi pangang
 • Macaronischotel bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Gaat u voor beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het meer intensieve ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Check WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Oost Gelre te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.oostgelre.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Lievelde voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In de basis zijn er drie keuzes: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en meer zout. Tafeltje dekje komt van pas voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,20. Voedzame koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,50. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lievelde is beschikbaar vanaf €7,50. In algemene zin betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel zo’n proefpakket. Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Lievelde kent vele pluspunten. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer vrije tijd en comfort. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Lievelde: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 7137”. Bekijk ook info over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm of juist eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!