Maaltijdvoorziening Nissewaard

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nissewaard

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nissewaard is zeer populair bij alle bewoners die vanwege leeftijd of door iets anders (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Nissewaard zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Uitgekookt, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Dankzij soortgelijke aanbieders is iedereen verzekerd van de lekkerste recepten zoals Hamlapje, tuinboontjes, spekjes, aardappelpuree, bieslook of Minestronesoep. Op dit portaal vergelijkt u leveranciers en nuttige details betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Regio-code0181 (+31181)
Postcode3201
Kosten (indicatie)v.a. €6,43
Geschikte maaltijdWisselmenu Aspergesoep met zalm

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Nissewaard

Een bepaald eetpatroon is nodig voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond gerecht met genoeg voedingsstoffen is daarom ook de basis. Lukt boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet eigenhandig door complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Dan kunt u een beroep doen op een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij velerlei subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk verwerken we de populairste vormen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Nissewaard.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Nissewaard. Speciaal voor senioren die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die continu extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie of bejaarden met een fysiek ongemak. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Nissewaard staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nissewaard vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Nissewaard? In deze plaats zijn er flink wat tafeltje dekjes en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Kip naar oma’s recept, gebakken aardappelen of Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met peterselie. U kunt kiezen voor instellingen die zich focussen op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en organisaties die de gerechten al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Restaurant BastionSlagveld 373231 APBrielle
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
Catering Service HellevoetsluisKanaalweg Oostzijde 134A3224 ADHellevoetsluis
Service Bureau Ouderen BernisseDriesprong 33214 DAZuidland
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Nissewaard

Verschillende zorgcentra in de omgeving van Nissewaard bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken de lekkerste maaltijden als Spinaziestamppot, omelet, tegen lage kosten. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans is het ook mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Op de website www.nissewaard.nl leest u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: ZVW.

Feiten

Maaltijd suggesties

 • Knoflookgarnalen
 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Foe yong hai
 • Lamsvlees in saus
 • Hamburger, ui en champignons

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente Nissewaard kan betekenen ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.nissewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Nissewaard voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, in de regel door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot door middel van oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op een kleine 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk 3 opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,50. Koelverse gerechten kan u al bestellen vanaf €6,00. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nissewaard bestelt u vanaf €9,00. Meestal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest altijd zelf de gerechten (online, telefonisch & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Nissewaard kent vele pluspunten. Voor mensen die nog op eigen benen staan faciliteert dit meer vrijheid en routine. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries + koelverse menu’s sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Nissewaard: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 3214”. Lees verder over Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij of veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente