Maaltijdvoorziening Hekelingen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hekelingen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hekelingen is aantrekkelijk voor alle senioren die door ouderdom of een lichamelijke handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Nissewaard zien we diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om de grote landelijke aanbieders als De Dievpriesman, of kleinschalige bedrijven die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door deze unieke mogelijkheden beschikt men altijd over complete recepten zoals Spinaziestamppot of Koolvis met tomatensaus, worteltjes en aardappelpuree. Op deze pagina vindt u eet-instellingen en belangrijke kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Regio-code0181 (+31181)
Postcode3209
Kosten (indicatie)v.a. €5,87
Recept tipGroentesoep met balletjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Hekelingen

Een juist eetpatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht vol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Lukt het boodschappen inkopen en in de keuken staan niet langer zelfstandig door problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u gebruik maken van bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina benaderen we de beste regelingen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Nissewaard.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Nissewaard. Bedoeld voor ouderen die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die permanent zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie of ouderen met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige gevallen kunnen bekenden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Hekelingen zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hekelingen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Hekelingen? In deze streek bestaat er de keuze uit een hoop services en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Reepjes kippenvlees in jus en Kip kerrie ananas met risotto. U kunt kiezen uit services die gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en instellingen die uw maal warm aan huis leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand treft u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
Restaurant ZeeburgPatrijzenlaan 63233 BROostvoorne
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
Restaurant BastionSlagveld 373231 APBrielle
Service Bureau Ouderen BernisseDriesprong 33214 DAZuidland
Clubsandwich‘t Woud 35 E3232LNBrielle
Flavours to got Woud 353232 LNBrielle
Catering Service HellevoetsluisKanaalweg Oostzijde 134A3224 ADHellevoetsluis
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Hekelingen

Een aantal verzorgingstehuizen in de omgeving Hekelingen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren smaakvolle gerechten zoals Chili con carne, voor lage prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans bestaat er de optie om het eten bij u thuis te brengen. Op www.nissewaard.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Kant en klaar maaltijden.

Gegevens

Lekkere maaltijden

 • Spinazie a la creme
 • Runderlapje
 • Gekarameliseerde witlof
 • Stamppot boerenkool
 • Chili con carne, gehakt, rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om meer intensieve zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk de verschillende soorten zorg die een optie zijn. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Bekijk ook wat de gemeente Nissewaard kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.nissewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Hekelingen voor ouderen en selecteer de relevantste. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en zet hem op ongeveer 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,10. Koelverse/dagverse maaltijden bestelt u vanaf €7,50. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hekelingen kunt u al aanvragen voor €8,20. Veelal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men proef bestellingen (pakketten). Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert wekelijks zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Hekelingen heeft veel voordelen. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Evenzeer zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Hekelingen: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 3205, 3209”. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij of misschien vloeibaar, veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!