Maaltijdvoorziening Zuidland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zuidland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

De maaltijdvoorziening in Zuidland is aantrekkelijk voor alle inwoners die vanwege leeftijd of door iets anders (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Nissewaard onderscheiden we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke maaltijdservices als Vers bij u thuis, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door soortgelijke faciliteiten kan iedereen rekenen op voedzame diners zoals Andijviestamppot, speklapje en Rundergehaktbal, bloemkool met saus en gekookte aardappelen. Op dit portaal vergelijkt men eetpunten en nuttige voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Netnummer0181 (+31181)
Postcode3214
Gemiddelde prijs€5,9
Maaltijd-topperMacaronischotel bolognese

aanvragen-maaltijd Advertentie: Voordelig Uitgekookt proefpakket

Subsidie op maaltijden aan huis in Zuidland

Een juist voedingsvoorschrift is nodig voor de gezondheid. Een gezonde maaltijd met voldoende voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Wil boodschappen kopen en koken niet meer zelf door leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we interessante maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hieronder benaderen we de populairste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en de mantelzorg. Misschien is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Nissewaard.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Nissewaard. Ontwikkeld voor bejaarden die moeite hebben met het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die 24 uur per dag zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie of senioren met lichamelijke beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Zuidland kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Warme maaltijdservice Zuidland vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Zuidland? In deze streek bestaan er talloze keukens en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Kervelroomsoep of Koninginnesoep met kip. Wij onderscheiden keukens met een ruim aanbod koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Via de klantenservice bekijkt u meerdere relevante aanbieders die leveren in de regio.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice
uitgekookt
 • Uitgekookt
 • Zoutarme gerechten
 • Wekelijkse bestellijst
 • Goede reviews
apetito
 • Apetito
 • Betaalbaar en smaakvol
 • Verse ingrediënten
 • Bekende naam
food-connect
 • Food Connect
 • Bezorging tot in de keuken
 • Voor particulier en zorg
 • Maatwerk mogelijk
maaltijdservice-nl
vers-aan-tafel
 • Vers aan Tafel
 • Uniek voor senioren
 • Wekelijks nieuwe gerechten
 • De vriesverse specialist
mealhero
 • Mealhero
 • Zelf eenvoudig opwarmen
 • Betrouwbare levering
 • Al 50 jaar actief

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Zuidland

Verscheidene woonzorgcentra in en rondom Zuidland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde gerechten als Spitskoolschotel met cashewnoten en aardappelpuree met tuinkruiden, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie de specialiteiten aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.nissewaard.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: Vergelijken.

Belangrijke info

Vaak bestelde maaltijden

 • Jumping Jack Salmon
 • Groentesoep
 • Ertwensoep met rookworst
 • Varkensfilet in jus
 • Chili con carne, gehakt, rijst

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het eenvoudige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Nissewaard doet omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.nissewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Zuidland voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis geleverd worden, altijd door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,00. Koelverse maaltijden zijn er al voor €6,60. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zuidland kunt u al aanvragen voor €8,90. Dikwijls is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bestelt steeds zelf de gerechten (online, telefonisch of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2021

Eten aan huis bezorgen in Zuidland is ontzettend handig. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat meer rust en autonomie. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Bovendien zijn de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, goede mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze verse maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Zuidland: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 3214”. Klik verder naar Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, natriumarm of juist veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: diners met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00