Maaltijdvoorziening Vlaardingen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vlaardingen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vlaardingen wordt veel gebruikt door alle bejaarden die mede door ouderdom of een belemmering niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Vlaardingen kan men kiezen uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om bedrijven met landelijke dekking als Vers aan Tafel, of gespecialiseerde vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met zulke bedrijven zit er niemand zonder lekkere menu’s als Varkensvlees in satésaus met nasi goreng of Koolvis, broccoli, kruidenpuree. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest men meer over de verschillende services en essentiële info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Regio-code010 (+3110)
Postcode3131
Kosten (indicatie)v.a. €6,57
Recept tipSlavink in uienjus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Vlaardingen

Een bepaald voedingsvoorschrift is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner bomvol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Lukt een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet meer zelf vanwege gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u aanspraak doen op prima maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er verscheidene wetten en subsidieregelingen. Hierna benaderen we de meest toegepaste wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Vlaardingen.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Vlaardingen. Te gebruiken door bewoners die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op mensen die permanent intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren of senioren met een fysiek ongemak. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Vaak kan een partner helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd koken. In Vlaardingen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vlaardingen vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Vlaardingen? In deze streek zien we allerlei aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Eten zoals Kalkoen in licht romige champignonsaus, broccoli en rösti rondjes en Braadworst in jus. Wij onderscheiden aanbieders die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij Van HeijstWaalstraat 293131 CSVlaardingen
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
BuurtzorgSchiedamseweg 83134 BJVlaardingen
Careyns-Gravelandseweg 2903125 BKSchiedam
Vrienden van Oosts-Gravelandseweg 2583125 BKSchiedam
Slagerij LandmanKoningshoek 923313144 BAMaassluis
Woonzorgcentrum UitzichtChurchillsingel 4833137 XBVlaardingen
Puur & (H)eerlijkHofsingel 183155 ALMaasland
Humanitas – BrinktorenHoekse Brink 2193151 GBHoek van Holland
Stichting Present MaassluisRembrandtlaan 23141 HHMaassluis
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Vlaardingen

Verschillende zorginstellingen in de omgeving van Vlaardingen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde gerechten als Donkey Kicks Chicken, voor de kleine portemonnee. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie de menu’s bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.vlaardingen.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Bezoek de pagina: Apetito.

Feiten

Lekkere maaltijden

 • Volkoren macaronischotel
 • Kippenpoot met doperwtjes wortel
 • Ajam pangang, bami goreng
 • Runderlapje in jus
 • Nasi kip saté

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor kortstondige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of spreken we over ingrijpendere zorg als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke vormen van zorg te kiezen zijn. Vergelijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Vlaardingen faciliteert inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.vlaardingen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Vlaardingen voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer circa 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,40. Verse koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,70. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vlaardingen koopt u voor circa €8,70. Normaal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bepaald wekelijks de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch en met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Vlaardingen kent vele pluspunten. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit ongebondenheid en voordeel. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het meer een noodzaak. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze complete maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Vlaardingen: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 3130, 3131, 3132, 3133, 3134, 3135, 3136, 3137, 3138”. Lees verder over Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. gemalen, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij en ook vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!