Maaltijdvoorziening Albrandswaard

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Albrandswaard

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Albrandswaard is bedoeld voor alle ouderen die i.v.m leeftijd of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Albrandswaard zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van dergelijke oplossingen is iedereen verzekerd van complete gerechten zoals Wokgroenten teriyaki en/of Drumstick met kippenjus, tutti frutti en gekruide aardappeltjes. Op deze pagina vergelijkt men organisaties en essentiële gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Regio-code010 (+3110)
Postcode3176
Kosten (indicatie)v.a. €6,09
Lekkere maaltijdGehaktballetjes in satésaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Albrandswaard

Een uitgekiend maaltijdplan is essentieel voor de gezondheid. Een voedzaam diner met genoeg vitaminen is dan ook essentieel. Lukt een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig gezien uw leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor bestaan er een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er een aantal maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema bespreken we een aantal van deze wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Albrandswaard.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Albrandswaard. Te gebruiken door mensen die moeite hebben met het zelfstandig thuiswonen en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor senioren die doorlopend extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie en senioren met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Soms kan familie ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Albrandswaard kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Albrandswaard vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Albrandswaard? In en rondom uw woonplaats zien we een aantal aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Filetlapje met jus, witlof a la crème en aardappelpuree en Wild Crunches. U kunt kiezen voor organisaties die zich vooral richten op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die het eten warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Service Bureau Ouderen BernisseDriesprong 33214 DAZuidland
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Albrandswaard

Sommige bejaardentehuizen in de streek Albrandswaard bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben gezonde gerechten als Heldere vermicellisoep, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie het eten af te halen of te laten bezorgen. Op www.albrandswaard.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Stats & Facts

Smaakvolle maaltijden

 • Stamppot Zuurkool met appel
 • Slavink in jus
 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Gepaneerde kipnuggets
 • Grootmoeders kippannetje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor lichte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke zorgvormen mogelijk zijn. Zoek naar WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Albrandswaard doet inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.albrandswaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Check de maaltijdservices in Albrandswaard voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter verminderd fris en vaak zouter. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,90. Voedzame koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,20. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Albrandswaard koopt u voor circa €7,00. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met proefpakketten. Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Albrandswaard kent vele pluspunten. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer vrije tijd en gemak. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze gezonde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Albrandswaard: “bezorgen faciliteert veel gemak in postcodegebied 3160, 3161, 3162”. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. natriumarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij of wellicht koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente