Maaltijdvoorziening Simonshaven

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Simonshaven

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

De maaltijdvoorziening in Simonshaven is bedoeld voor alle bewoners die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Nissewaard kan men kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als Boni, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met zulk soort leveranciers kan elke oudere weer genieten van vitale menu’s als Oosterse zalm en/of Macaroni-gehakt schotel. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt u maaltijdservices en waardevolle inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Netnummer0181 (+31181)
Postcode3212
Prijs per gerecht€5,89
Vaak bestelde maaltijdTomatensoep met balletjes

aanvragen-maaltijd Advertentie: Voordelig Uitgekookt proefpakket

Subsidie maaltijden aan huis in Simonshaven

Een uitgekiend voedingspatroon is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een gezonde maaltijd bomvol mineralen moet dan ook het streven zijn. Wil naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet eigenhandig ten gevolge van ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig zijn er interessante maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er een aantal (lokale) regelingen en subsidies. Hieronder behandelen we de beste regelingen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en lokale mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Nissewaard.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Nissewaard. Relevant voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die permanent extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende ouderen en senioren met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Simonshaven kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Warme maaltijdservice Simonshaven vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Simonshaven? In en rondom uw woonplaats zijn er verscheidene partijen en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Onder andere Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen rode kool met appel en Zalmfilet gebakken met tomatensaus, bladspinazie en aardappelpuree. U kunt kiezen voor leveranciers met een assortiment van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en services die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Op deze website checkt u allerlei handige maaltijdservices die ook bij u thuisbezorgen.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice
uitgekookt
 • Uitgekookt
 • Zelf eenvoudig opwarmen
 • Proefbox met maaltijden
 • Specialist sinds 1830
apetito
 • Apetito
 • Met aandacht bereid
 • Weinig retouren
 • Met unieke chefmobiel
food-connect
 • Food Connect
 • Eenvoudig te verwarmen
 • Weinig retouren
 • Maatwerk mogelijk
maaltijdservice-nl
vers-aan-tafel
 • Vers aan Tafel
 • Professionele keuken
 • Geen doorlopend lidmaatschap
 • Minimum afname van 6 maaltijden
mealhero
 • Mealhero
 • Gezond en heel erg lekker
 • Smaakvol en gezond
 • Landelijk bezorgnetwerk

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Simonshaven

Verscheidene zorgcentra in de omgeving van Simonshaven bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants serveren de lekkerste menu’s als Hutspot met hachee, tegen lage kosten. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om het aanbod thuis te laten bezorgen. Op de URL www.nissewaard.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Kerngegevens

Vaak bestelde maaltijden

 • Kip Andorra schotel
 • Witte rijst
 • Varkensprocureur in jus
 • Varkenssteak in jus
 • Chili con carne, gehakt, rijst

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over tijdelijke zorg zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we het over zwaardere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke zorgvormen een optie zijn. Vergelijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Nissewaard kan betekenen wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.nissewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Simonshaven voor ouderen en start met bestellen. Let vooral op bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, gebruikelijk door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,50. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,50. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Simonshaven vindt u al vanaf €8,70. Niet zelden wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor beperkte tijd bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bestelt altijd zelf de gerechten (telefonisch, online of met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2021

Eten aan huis bezorgen in Simonshaven is ontzettend handig. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden geeft dit ongebondenheid en autonomie. Voor mensen die niet zelf hun potje kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Vooral deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Bovendien zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Simonshaven: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 3212”. Ga door naar: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, natriumarm, lactosevrij of wellicht vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen complicaties met zich mee brengt.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00