Maaltijdvoorziening Maassluis

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Maassluis

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Maassluis is men name interessant voor alle mensen die i.v.m leeftijd of een andere oorzaak niet zelf kunnen koken. In de gemeente Maassluis kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of thuiszorg restaurants die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Middels deze unieke leveranciers heeft iedereen toegang tot vitale maaltijden zoals Gebakken zalmfilet met Normandische saus, Bladspinazie, Aardappelpuree met bieslook en Babi pangang, rijstfantasie. Op deze pagina vindt u de verschillende services en essentiële details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMaassluis
Regio-code010 (+3110)
Postcode3144
Kosten (indicatie)v.a. €6,39
Lekkere maaltijdKip tikka massala, basmatirijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Maassluis

Een speciaal voedingsvoorschrift is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner met voldoende vitaminen mag men niet overslaan. Lukt het doen van boodschappen en koken niet eigenhandig als gevolg van gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden verschillende maaltijdsubsidies en wetten. Hierna verwerken we de populairste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, als ook mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Maassluis.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Maassluis. Bedoeld voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die continu extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen of senioren met lichamelijke handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis helpen met boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Maassluis kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Maassluis vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Maassluis? In deze plaats zien we velerlei bezorgservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Hamburger, ui en champignons en Ossestaartsoep. U kunt kiezen voor bedrijven die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij LandmanKoningshoek 923313144 BAMaassluis
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Humanitas – BrinktorenHoekse Brink 2193151 GBHoek van Holland
Stichting Present MaassluisRembrandtlaan 23141 HHMaassluis
Woonzorgcentrum UitzichtChurchillsingel 4833137 XBVlaardingen
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Puur & (H)eerlijkHofsingel 183155 ALMaasland
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Maassluis

Sommige buurthuizen in de omgeving van Maassluis bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants verstrekken voedzame maaltijden zoals Sucadelapje met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de specialiteiten te laten bezorgen. Op de website www.maassluis.nl ontdekt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bezoek de pagina: Vers aan Tafel.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Maassluis
 • (Net) nummer: 010 (+3110)
 • Postcode: 3144
 • Veel gezochte wijk: Taanschuurpolder

Maaltijd ideën

 • Bami goreng met kipsaté
 • Andijvie a la creme
 • Varkensprocureur in jus
 • Macaronischotel bolognese
 • Appelcompote

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor beperkte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke vormen van hulp geschikt zijn. Zoek naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Maassluis verzorgt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.maassluis.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Maassluis voor ouderen en selecteer de relevantste. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het eten opwarmen gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op circa 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is makkelijk wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,80. Verse koelverse maaltijden vindt u al vanaf €5,90. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Maassluis kunt u al aanvragen voor €8,50. Veelal is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest wekelijks persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Maassluis heeft veel voordelen. Voor mensen die nog op eigen benen staan faciliteert dit ongebondenheid en regelmaat. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Maassluis: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 3140, 3141, 3142, 3143, 3144, 3145, 3146, 3147”. Bekijk ook info over Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, zoutarm, glutenvrij, natriumarm of juist veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!