Maaltijdvoorziening Oirschot

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oirschot

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oirschot is men name interessant voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Oirschot kunt u kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijk opererende diensten als De Dievpriesman, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. D.m.v. deze aanbieders heeft iedereen toegang tot ambachtelijke diners als Asperge à la crème, Aardappelschijfjes met peterselie of Varkensslavink met vleesjus, gekookte aardappelen, doperwten. Onderstaand vindt men de verschillende services en praktische details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Regio-code0499 (+31499)
Postcode5688
Kosten (indicatie)v.a. €6,8
Voorbeeld maaltijdBurpee Chicken

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Oirschot

Een bepaald voedingspatroon is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een gezond gerecht vol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Gaat naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer door ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie kunt u gebruik maken van verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met een aantal wetten en subsidieregelingen. Hierna verwerken we deze zorgwetten; WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Oirschot.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Oirschot. Speciaal voor ouderen die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die permanent zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren of senioren met fysieke ongemakken. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige gevallen kan een vriend of kennis ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Oirschot staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oirschot vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Oirschot? In de regio onderscheiden we velerlei services en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Spitskoolschotel met cashewnoten en aardappelpuree met tuinkruiden en Runderstoofpotje. U kunt kiezen uit services die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die uw maal opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKoestraat 4 C5688 AGOirschot
LEV LaarbeekPenningstraat 555701 MZHelmond
Stichting Sint JorisSint Jorisstraat 15688 ASOirschot
ZuidZorg WijkzorgRaadhuisstraat 405683 GGBest
Zorg van RinetteAmbachtsweg 165683 CDBest
Keurslagerij Schutjes17 Septemberplein 1B5691 DGSon
Keurslager VugsDe Loop 395688 EWOirschot
Zorg van RinetteAzalealaan 405701 CMHelmond
ZuidZorg WijkzorgEuropalaan 25691 ENSon
BuurtzorgMarkt 15691 ARSon
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Oirschot

Meerdere woonzorgcentra in de omgeving Oirschot bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten zoals Kip kerrie ananas schotel, voor lage prijzen. Op deze plek kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de optie om het eten op te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.oirschot.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Diepvriesmaaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Oirschot
 • (Regio) nummer: 0499 (+31499)
 • Postcodegebied: 5688
 • Populaire wijk: Oirschot

Maaltijd suggesties

 • Stamppot Andijvie met spekjes
 • Champignonsoep met rundvlees
 • Doperwtensoep
 • Doperwtenpuree
 • Kipfilet in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het lichte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke zorgvormen mogelijk zijn. Kijk naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Oirschot aanbiedt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.oirschot.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Oirschot voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verhit de maaltijd in ongeveer 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €5,00. Verse koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oirschot bestelt u vanaf €7,20. Vaak wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de eigen bezorgservice bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bepaald altijd zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Oirschot heeft veel voordelen. Voor inwoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer rust en routine. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Evenzeer zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Vol met groenten, goede vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Oirschot: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 5688, 5689”. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uiteenlopende diëten. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm en ook veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente