Maaltijdvoorziening Beek en Donk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Beek en Donk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Beek en Donk is zeer populair bij alle bewoners die mede door ouderdom of een handicap niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Laarbeek onderscheiden we meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of regionale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Via zulk soort faciliteiten kan iedereen weer genieten van complete diners als Andijviestamppot, vegetarische balletjes en Drumsticks met vleesjus, witte rijst, sperziebonen. Op deze pagina leest u meer over beschikbare bedrijven en bruikbare gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Regio-code0492 (+31492)
Postcode5741
Kosten (indicatie)v.a. €6,92
Maaltijd ideeKipstukjes in kerriesaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Beek en Donk

Een bepaald maaltijdplan is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met voldoende vitaminen mag men niet overslaan. Kan boodschappen kopen en in de keuken staan niet meer op eigen houtje gezien uw gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig zijn er bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn een aantal zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom bespreken we de belangrijkste vormen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en persoonlijke mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Laarbeek.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Laarbeek. In het leven geroepen voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die de hele dag door zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen en bejaarden met een handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Vaak kunnen vrienden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Beek en Donk staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Beek en Donk vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Beek en Donk? In en rondom uw woonplaats zijn er een hoop partijen en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Bloemkoolsoep en Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst. U kunt kiezen voor organisaties met expertise op het gebied van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij HegemanDorpstraat 365735 EEAarle-Rixtel
BuurtzorgKeizersveld 13 A5803 AMVenray
Keurslagerij KuijpersDe Wever 205751 LDDeurne
Catering Cuisiniere Jeanne van hoofElderse Molen 85731 DBMierlo
Keurslager van BaarsMargrietstraat 575731 BNMierlo
Mannen met smaakKuikenvlaas 2b5763 PZMilheeze
Els maaltijdenLangstraat 895752 RKDeurne
De MaaltijdservicePlataanstraat 145802 EJVenray
Stichting Synthese MaaltijdserviceLeunseweg 515802 CGVenray
Angela schept opHoge Zijdeweg 195756 PLVlierden
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Beek en Donk

Meerdere woonzorgcentra in de buurt van Beek en Donk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod verantwoorde gerechten zoals Tartaartje met uiensaus, snijbonen en gebakken aardappelblokjes, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie het eten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.laarbeek.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over Boodschappenhulp.

Kerngegevens

Maaltijd ideën

 • Grootmoeders kippannetje
 • Gestoofde wortel
 • Procureurlapje met groenten
 • Tomatensoep met prei vg
 • Kip Andorra

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar welke zorgvormen toepasbaar zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Laarbeek faciliteert omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.laarbeek.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Beek en Donk voor ouderen en start met bestellen. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor ouderen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €4,30. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,40. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Beek en Donk is er al vanaf €8,70. In de regel wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Een ouderen-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U kiest wekelijks persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Beek en Donk is zeer populair. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer tijd en structuur. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Beek en Donk: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 5740, 5741”. Wellicht relevant: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, gemalen, lactosevrij, zoutarm of misschien eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!