Maaltijdvoorziening Aarle-Rixtel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Aarle-Rixtel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Aarle-Rixtel is in het leven geroepen voor alle mensen die vanwege leeftijd of door iets anders geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Laarbeek is er de keuze uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Uitgekookt, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door deze betrouwbare oplossingen heeft iedereen toegang tot verse menu’s als Spitskoolschotel met aardappelpuree of Vegetarische abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie. Hieronder treft u de verschillende services en nuttige informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Regio-code0492 (+31492)
Postcode5735
Kosten (indicatie)v.a. €6,89
Lekkere maaltijdAardappelpannenkoeken

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Aarle-Rixtel

Een speciaal voedingsvoorschrift is essentieel voor uw vitaliteit. Een gezond diner met belangrijke voedingswaarden draagt hier zeker aan bij. Kan een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet eigenhandig ten gevolge van leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt aankloppen bij diverse (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en tijdelijke mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Laarbeek.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Laarbeek. Te gebruiken door mensen die tegen problemen aanlopen bij het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die permanent goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie of inwoners met een fysiek ongemak. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Aarle-Rixtel zijn er ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Aarle-Rixtel vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Aarle-Rixtel? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit allerlei keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Varkensfilet in jus en Rundergehaktbal met jus en hutspot. U kunt kiezen voor keukens die zich focussen op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en keukens die het diner al opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij HegemanDorpstraat 365735 EEAarle-Rixtel
BuurtzorgKeizersveld 13 A5803 AMVenray
Keurslagerij KuijpersDe Wever 205751 LDDeurne
Catering Cuisiniere Jeanne van hoofElderse Molen 85731 DBMierlo
Keurslager van BaarsMargrietstraat 575731 BNMierlo
Mannen met smaakKuikenvlaas 2b5763 PZMilheeze
Els maaltijdenLangstraat 895752 RKDeurne
De MaaltijdservicePlataanstraat 145802 EJVenray
Stichting Synthese MaaltijdserviceLeunseweg 515802 CGVenray
Angela schept opHoge Zijdeweg 195756 PLVlierden
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Aarle-Rixtel

Sommige verzorgingstehuizen in de omgeving van Aarle-Rixtel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants hebben uitstekende menu’s zoals Verse worst met jus, Rode kool met appeltjes, Aardappelpuree, voor scherpe prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om het eten thuis te laten bezorgen. Op www.laarbeek.nl bekijkt u details aangaande de aanwezige seniorenrestaurants. Ga door naar: Mealhero.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Laarbeek
 • (Net) nummer: 0492 (+31492)
 • Postcode: 5735
 • Veel gezochte wijk: Beek

Lekkere maaltijden

 • Spinaziestamppot, omelet
 • Kipfilet in saus
 • Andijviestamppot, speklapje
 • Bami goreng met kipsaté
 • Kick Through Spaghetti

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om beperkte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Zoek naar WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Laarbeek aanbiedt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.laarbeek.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Aarle-Rixtel voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, altijd door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 6 – 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje komt van pas wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,10. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al voor €5,80. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Aarle-Rixtel is er al voor €7,90. In algemene zin wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens zo’n proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Aarle-Rixtel heeft veel voordelen. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer tijd en regelmaat. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Aarle-Rixtel: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 5735”. Lees verder over Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. gemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij en niet te vergeten koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!