Maaltijdvoorziening Lieshout

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lieshout

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lieshout is ideaal voor alle senioren die vanwege ouderdom of door iets anders geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Laarbeek zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Apetito, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. D.m.v. dit soort voorzieningen kan iedereen weer genieten van verse recepten als Bloemkool met rundvlees schotel en Kipfilet met jus, rodekool en aardappelpuree. Via onze service leest men meer over de verschillende services en bruikbare informatie over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Regio-code0499 (+31499)
Postcode5737
Kosten (indicatie)v.a. €6,9
Geschikte maaltijdKipfilet in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Lieshout

Een goed voedingspatroon is nodig voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd met genoeg groenten mag men niet overslaan. Wil een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet zelfstandig vanwege complicaties rondom de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor kunt u aanspraak doen op belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden speciale wetten en subsidieregelingen. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Mogelijk zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Laarbeek.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Laarbeek. Bedoeld voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor senioren die de hele dag door extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie en bejaarden met een lichamelijke beperking. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Dikwijls kan familie helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Lieshout zien we ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lieshout vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Lieshout? In deze plaats bestaat er de keuze uit velerlei bezorgservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Procureurlapje, bladspinazie, aardappelpuree en Spaghettischotel bolognese. U kunt kiezen voor organisaties die gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bekijkt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij HegemanDorpstraat 365735 EEAarle-Rixtel
BuurtzorgKeizersveld 13 A5803 AMVenray
Keurslagerij KuijpersDe Wever 205751 LDDeurne
Catering Cuisiniere Jeanne van hoofElderse Molen 85731 DBMierlo
Keurslager van BaarsMargrietstraat 575731 BNMierlo
Mannen met smaakKuikenvlaas 2b5763 PZMilheeze
Els maaltijdenLangstraat 895752 RKDeurne
De MaaltijdservicePlataanstraat 145802 EJVenray
Stichting Synthese MaaltijdserviceLeunseweg 515802 CGVenray
Angela schept opHoge Zijdeweg 195756 PLVlierden
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Lieshout

Diverse zorginstellingen in de omgeving Lieshout bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants verstrekken warme gerechten als Vegetarische kaasburger met Vegetarische jus, gebakken wedges, bloemkool a la crème, voor lage prijzen. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie het eten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.laarbeek.nl bekijkt u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Maaltijdservice.nl.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Laarbeek
 • Regionummer: 0499 (+31499)
 • Centrale postcode: 5737
 • Lokale wijk: Beek

Geschikte maaltijden

 • Risotto, bospaddestoelen
 • Rundvlees in jus
 • Babi pangang, rijstfantasie
 • Gemengde groenteschotel
 • Kip Andorra

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Gaat het om beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het meer intensieve ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke zorgvormen een optie zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Laarbeek faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.laarbeek.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Lieshout voor ouderen en zoek de beste uit. Let goed op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzes: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter verminderd fris en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,50. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,40. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lieshout is er al voor €7,80. Niet zelden betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Lieshout heeft veel voordelen. Voor inwoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit meer tijd en voordeel. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen niet ondervoed raken. Vooral deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de diepvries + koelverse menu’s sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, goede vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Lieshout: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 5737”. Lees verder over Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. gemalen, lactosevrij, natriumarm, zoutarm en ook veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!