Maaltijdvoorziening Mariahout

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Mariahout

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Mariahout wordt veel gebruikt door alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Laarbeek kunt u kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke instellingen als Mealhero, of zorghuizen en instanties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met soortgelijke leveranciers kan iedereen rekenen op smaakvolle gerechten zoals Bloemkool cordonbleu schotel of Gestoofde peertjes. Op deze pagina bekijkt u eet-bedrijven en praktische details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Regio-code0499 (+31499)
Postcode5738
Kosten (indicatie)v.a. €6,91
Voorbeeld maaltijdKipfilet in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Mariahout

Een bepaald eetpatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner vol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Lukt een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig vanwege complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor zijn er prima maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met meerdere zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf benaderen we een aantal van deze wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Laarbeek.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Laarbeek. Ontwikkeld voor mensen die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die 24/7 professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of bejaarden met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Vaak kunnen bekenden helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Mariahout kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Mariahout vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Mariahout? In deze plaats onderscheiden we verscheidene organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Macaroni met ham, kaas en tomatensaus en Runderlapje in jus. U kunt kiezen uit bedrijven die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die het diner warm aan huis leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij HegemanDorpstraat 365735 EEAarle-Rixtel
BuurtzorgKeizersveld 13 A5803 AMVenray
Keurslagerij KuijpersDe Wever 205751 LDDeurne
Catering Cuisiniere Jeanne van hoofElderse Molen 85731 DBMierlo
Keurslager van BaarsMargrietstraat 575731 BNMierlo
Mannen met smaakKuikenvlaas 2b5763 PZMilheeze
Els maaltijdenLangstraat 895752 RKDeurne
De MaaltijdservicePlataanstraat 145802 EJVenray
Stichting Synthese MaaltijdserviceLeunseweg 515802 CGVenray
Angela schept opHoge Zijdeweg 195756 PLVlierden
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Mariahout

Verschillende buurthuizen in en rondom Mariahout bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Regionale wijkrestaurants serveren warme menu’s als Vegetarische grillstukjes met pomodorisaus met een Italiaanse rijstschotel, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om het assortiment aan huis te bezorgen. Middels www.laarbeek.nl checkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die er zijn. Bezoek de pagina: Vers aan Tafel.

Informatie

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Laarbeek
 • Regionummer: 0499 (+31499)
 • Centrale postcode: 5738
 • Populaire wijk: Beek

Geschikte maaltijden

 • Cordon Bleu met groenten
 • Runderstoofpotje
 • Gepaneerde varkensschnitzel
 • Asperge beenham schotel
 • Kip Andorra

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Doorzoek welke types zorg geschikt zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Laarbeek verzorgt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.laarbeek.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Mariahout voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar verminderd vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,10. Koelverse maaltijden vindt u al vanaf €5,80. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Mariahout is er al vanaf €8,80. Dikwijls betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bestelt wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U houdt de regie in eigen handen (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Mariahout is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer tijd en comfort. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tegelijkertijd zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Bomvol verse groenten, goede mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Mariahout: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 5738”. Ga door naar: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, gemalen of wellicht eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!