Maaltijdvoorziening Someren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Someren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Someren is in het leven geroepen voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een andere oorzaak tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Someren zien we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door dit soort diensten kan elke oudere weer genieten van vitale menu’s als Andijviestamppot, vegetarische balletjes of Kip satésaus, Atjar ananas, Nasi goreng. Onderstaand vergelijkt u de verschillende services en praktische gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Regio-code0493 (+31493)
Postcode5711
Kosten (indicatie)v.a. €6,89
Maaltijd tipHamlapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Someren

Een speciaal maaltijdplan is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept vol voedingsstoffen is daarom ook de basis. Lukt het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje gezien uw ouderdom? En heeft u laag inkomen? In dat geval kunt u gebruik maken van prima subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt aankloppen bij een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. In het volgende schema gaan we dieper in op deze vormen van zorg: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en mantelzorg. Wellicht is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Someren.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Someren. Ontwikkeld voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor senioren die 24/7 speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende mensen en ouderen met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige situaties kunnen vrienden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd koken. In Someren kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Individuele zorg
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Someren vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Someren? In de regio zien we verscheidene bedrijven en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Vegetarische pastaschotel met tomaten of Lekkerbekje met tomatensaus en rijst-groenteschotel. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager KoppensPostelstraat 37B5711 EMSomeren
Keurslager van BaarsMargrietstraat 575731 BNMierlo
BuurtzorgLaan ten Roode 71 d5711 GBSomeren
Keurslager VogelsDe Plaetse 765708 ZJHelmond
Savant ZorgSteenovenweg 45708 HNHelmond
Keurslager LouwersBurgemeester Ruttenplein 105721 DXAsten
Woonzorgcentrum EegelshoeveTer Hofstadlaan 2015711 VGSomeren
SPAR MaasVorstermansplein 45725 AMHeusden
Dinner at HomeMarsstraat 315721 XVAsten
SPAR VerhoevenOffermansstraat 25715 ANLierop
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Someren

Verscheidene buurthuizen in de buurt van Someren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben een aanbod uitstekende menu’s zoals Schnitzel,tuinbonen, groentesaus, aardappelpuree, bieslook, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Middels www.someren.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Maaltijdservice.nl.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Someren
 • Regionummer: 0493 (+31493)
 • Postcodegebied: 5711
 • Lokale wijk: Someren

Maaltijd ideën

 • Gehaktballen in uienjus
 • Broccolisoep
 • Bami goreng met rundvlees
 • Gepaneerde kalkoenschnitzel
 • Rundergehaktbal met jus en hutspot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke types zorg beschikbaar zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Someren te bieden heeft betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.someren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Someren voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw maaltijden zullen thuis gebracht worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht circa 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er drie keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is handig voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €5,00. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,40. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Someren is er al voor €7,60. Normaal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vul het formulier in. De senioren-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald steeds zelf de gerechten (online, telefonisch en met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Someren is sterk in opkomst. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer vrijheid en voordeel. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Someren: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 5710, 5711, 5712”. Ga door naar: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. gemalen, zoutarm, natriumarm, glutenvrij en ook veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!



Alle plaatsen in deze gemeente