Maaltijdvoorziening Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haarlemmerliede en Spaarnwoude

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haarlemmerliede en Spaarnwoude is men name interessant voor alle bejaarden die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. In de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of kleinschalige instanties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij deze betrouwbare organisaties kan iedereen weer genieten van gezonde menu’s zoals Koolvis Hollandaisesaus, worteltjes en aardappelpuree en/of Slavink met jus, doperwten en gekookte aardappelen. Via maaltijdvoorzieningen.nl vergelijkt u de verschillende services en essentiële informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Regio-code023 (+3123)
Postcode1161
Kosten (indicatie)v.a. €5,15
Maaltijd tipSucade Hollandaise

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Een eigen eetpatroon is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner met genoeg mineralen draagt hier zeker aan bij. Gaat boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet meer zelf ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u aanspraak doen op handige subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er diverse (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina zoomen we in op de meest toegepaste wetten: WMO, ZVW en WLZ, en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Ontwikkeld voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor senioren die doorlopend intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie of hulpbehoevenden met een fysiek ongemak. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Vaak kan een vriend of kennis helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Haarlemmerliede en Spaarnwoude staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haarlemmerliede en Spaarnwoude vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Haarlemmerliede en Spaarnwoude? In deze plaats bestaat er de keuze uit relatief veel maaltijdservices en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Kipfilet of Witte rijst. Wij onderscheiden keukens die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die het eten al opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij KonijnZwanenburgerdijk 4671161 NWZwanenburg
Keurslager StronkhorstDorpsstraat 361191 BKOuderkerk aan de Amstel
Zorgcentra MeerlandenKamerlingh Onneslaan 1311171 AEBadhoevedorp
Keurslager SpronkZuideinde 141141 VJMonnickendam
Keurslager SpronkHet Spil 401141 SGMonnickendam
Zonnehuis BeatrixGroenelaan 71186 AAAmstelveen
Slagerij StronkhorstAmsterdamseweg 1261182 HHAmstelveen
Keurslager VerhoefBrink 681188 NDAmstelveen
Slagerij BobeldijkWestwijkplein 861187 LVAmstelveen
Keurslager KolkKostverlorenhof 171183 EAAmstelveen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur ons dan een mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Een deel van de zorginstellingen in de buurt van Haarlemmerliede en Spaarnwoude bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod voedzame gerechten zoals Runderlapje, spruitjes, gekookte aardappelen, voor lage prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe bestaat er de optie om de gerechten thuis af te leveren. Via www.haarlemmerliede.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Bijzondere bijstand.

Kerngegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Roerei met spinazie à la crème
 • Draadjesvlees in rode wijnsaus
 • Kibbeling met kruidendip
 • Varkensvlees met appel in saus
 • Wokgroenten teriyaki

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat u voor kortstondige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk welke vormen van zorg te kiezen zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Bekijk ook wat de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude aanbiedt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.haarlemmerliede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Haarlemmerliede en Spaarnwoude voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans in de magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer zo’n 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is perfect op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,50. Verse koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,10. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude is beschikbaar vanaf €7,90. Niet zelden is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U kiest altijd zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude kent vele pluspunten. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer rust en structuur. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, goede vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze verse maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Haarlemmerliede en Spaarnwoude: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 2064”. Lees verder over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. glutenvrij, gemalen, natriumarm, lactosevrij of veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente