Maaltijdvoorziening Spaarndam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Spaarndam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Spaarndam is bedoeld voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude kan men kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke instellingen als Apetito, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van soortgelijke diensten heeft men de beschikking over gezonde maaltijden als Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met peterselie en/of Vegetarische balletjes in satésaus, nasi goreng. Op dit portaal leest u meer over de verschillende services en waardevolle voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Regio-code023 (+3123)
Postcode2064
Kosten (indicatie)v.a. €6,81
Voorbeeld maaltijdChicken Lunges

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Spaarndam

Een eigen eetpatroon is cruciaal voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd vol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Lukt het boodschappen inkopen en koken niet zelfstandig vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Gelukkig bestaan er belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden diverse (lokale) regelingen en subsidies. Hierna bespreken we de belangrijkste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en lokale mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Relevant voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bewoners die continu speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie en ouderen met een lichamelijke handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Spaarndam kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Extra handjes in huis
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Spaarndam vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Spaarndam? In de regio zien we allerlei services en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Sucadelapje met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen of Kip in zoetzure saus. U kunt kiezen voor services die zich vooral richten op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die de maaltijd warm bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De Rijp – KennemerhartBloemendaalseweg 1342061 SCBloemendaal
Restaurant SonnemansZandvoortselaan 2632116 ENBentveld
Keurslager van der GeestRaadhuisstraat 942101 HJHeemstede
De Eetclub – PluspuntFlemingstraat 552041 VWZandvoort
Keurslagerij van der GeestRivièradreef 462037 AHHaarlem
BuurtzorgCamplaan 412103 GVHeemstede
Slagerij KuijkJan van Goyenstraat 242102 CBHeemstede
VersmarktAmstellaan 72105 VDHeemstede
SPAR AdemaTe Winkelhof 252105 TAHeemstede
Home InsteadCruquiusweg 12102 LSHeemstede
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Spaarndam

Diverse zorghuizen rondom Spaarndam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken uitstekende gerechten zoals Snijbonen, voor de kleine portemonnee. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om de gerechten thuis te laten bezorgen. Op www.haarlemmerliede.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Tafeltje dekje.

Informatie

Geschikte maaltijden

 • Minestronesoep
 • Schelvis in Dijon-mosterdsaus
 • Push Up Meatballs
 • Oosterse zalm
 • Bloemkool met rundvlees schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor tijdelijke zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke zorgvormen mogelijk zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude doet m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.haarlemmerliede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Spaarndam voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, altijd door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op zo’n 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 smaken: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,30. Koelverse gerechten koopt u voor circa €7,50. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Spaarndam koopt u voor circa €8,80. Vaak is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt wekelijks persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Spaarndam is zeer populair. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in ongebondenheid en routine. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden fit en vitaal blijven. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Spaarndam: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 2064”. Bezoek de pagina: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, zoutarm, gemalen, natriumarm en ook eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!