Maaltijdvoorziening Halfweg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Halfweg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Halfweg wordt veel gebruikt door alle bejaarden die i.v.m ouderdom of door een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door middel van dit soort services heeft iedereen toegang tot gezonde gerechten als Tomatensoep met prei vg en/of Stamppot zuurkool. Onderstaand vergelijkt men organisaties en waardevolle kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Regio-code020 (+3120)
Postcode1165
Kosten (indicatie)v.a. €5,08
Smaakvolle maaltijdRibkarbonade in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Halfweg

Een eigen maaltijdplan is onmisbaar voor een vitaal lichaam. Een voedzame maaltijd met genoeg mineralen draagt hier zeker aan bij. Kan een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet langer zelfstandig wegens problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we prima maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. In het volgende schema verwerken we deze zorgwetten; WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en tijdelijke mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Uniek voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor ouderen die doorlopend speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren en ouderen met lichamelijke handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Halfweg kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Halfweg vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Halfweg? In en rondom uw woonplaats bestaan er verscheidene bedrijven en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Twentse gehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen en Ajam pangang, nasi goreng. U kunt kiezen voor maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die de menu’s warm brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij KonijnZwanenburgerdijk 4671161 NWZwanenburg
Keurslager StronkhorstDorpsstraat 361191 BKOuderkerk aan de Amstel
Zorgcentra MeerlandenKamerlingh Onneslaan 1311171 AEBadhoevedorp
Keurslager SpronkZuideinde 141141 VJMonnickendam
Keurslager SpronkHet Spil 401141 SGMonnickendam
Zonnehuis BeatrixGroenelaan 71186 AAAmstelveen
Slagerij StronkhorstAmsterdamseweg 1261182 HHAmstelveen
Keurslager VerhoefBrink 681188 NDAmstelveen
Slagerij BobeldijkWestwijkplein 861187 LVAmstelveen
Keurslager KolkKostverlorenhof 171183 EAAmstelveen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Halfweg

Meerdere buurthuizen in de omgeving Halfweg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants faciliteren voedzame gerechten zoals Wisselmenu Asperge Brabanconne, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Via www.haarlemmerliede.nl treft u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Belangrijke info

Maaltijd suggesties

 • Lekkerbekje met sperziebonen
 • Aspergesoep met zalm
 • Varkensfilet in jus met koolraap
 • Koolvisfilet in mosterdsaus
 • Aardappelpartjes rozemarijn

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Betreft het eenvoudige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of spreken we over meer intensieve ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Zoek naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude faciliteert betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.haarlemmerliede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Halfweg voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let op belangrijk dingen zoals: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op een kleine 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er drie alternatieven: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €4,10. Heerlijke koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,00. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Halfweg kunt u al aanvragen voor €7,50. Dikwijls is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Een ouderen-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Halfweg is ontzettend handig. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden geeft dit meer vrije tijd en autonomie. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat senioren kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Altijd met voldoende groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze complete maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Halfweg: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 1165”. Klik verder naar Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, gemalen, zoutarm of juist veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!