Maaltijdvoorziening Heemskerk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heemskerk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heemskerk is bedoeld voor alle senioren die mede door ouderdom of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Heemskerk kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan grote landelijke instanties als Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij dergelijke oplossingen kan iedereen weer genieten van heerlijke gerechten zoals Groente-kaasschijf in pestosaus, Ratatouille, Mini krieltjes paprika-tijm en Bloemkool met runderlap en aardappelen. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt u eetpunten en waardevolle details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemskerk
Regio-code0251 (+31251)
Postcode1964
Kosten (indicatie)v.a. €5,17
Recept tipGestoofde peertjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Heemskerk

Een goed voedingspatroon is onmisbaar voor de gezondheid. Een gezond gerecht vol vitaminen is dan ook essentieel. Wil boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje wegens ouderdom? En heeft u laag inkomen? In die situatie bestaan er handige subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder behandelen we deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, en lokale mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Heemskerk.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Heemskerk. Uniek voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die de hele dag door speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren of inwoners met beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Heemskerk kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heemskerk vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Heemskerk? In deze streek kunt u kiezen uit flink wat keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Zuurkoolstamppot en Kipfilet in champignonsaus, Ratatouille, Gebakken krieltjes. U kunt kiezen voor organisaties gespecialiseerd in vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die uw maal warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hierna bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Viva! – WesterheemWesterheem 901964 EJHeemskerk
VersmenuL.Springerstraat 161992 BWVelserbroek
Viva! – WaterrijckLessestraat 81966 SGHeemskerk
Viva! – Sint AgnesZamenhof 651962 GAHeemskerk
ViVa! – MeerstateMozartstraat 911962 ABHeemskerk
Slagerij GroenendaalCepheusstraat 311973 VRIJmuiden
BuurtzorgRijksstraatweg 113 A1969 LDHeemskerk
Keurslager van HaasterSter Bastion 421991 PNVelserbroek
BuurtzorgDriehuizerkerkweg 1131985 HBDriehuis
BuurtzorgTrompstraat 1531972 ADIJmuiden
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Heemskerk

Sommige zorgcentra in de buurt van Heemskerk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants faciliteren voedzame gerechten zoals Klapstuk met hutspot, voor scherpe prijzen. Op deze plek kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans is het ook mogelijk om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Via www.heemskerk.nl bekijkt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Heemskerk
 • (Net) nummer: 0251 (+31251)
 • Centrale postcode: 1964
 • Lokale wijk: Heemskerk-Dorp

Potentiële maaltijden

 • Kip kantonees, rijstmix
 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Omelet in champignonsaus
 • Spaghettischotel bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het eenvoudige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Kijk naar welke vormen van zorg te kiezen zijn. Zoek naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Heemskerk te bieden heeft met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.heemskerk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Heemskerk voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer zo’n 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,40. Koelverse/dagverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,80. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heemskerk is er al vanaf €8,40. Dikwijls zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Zo wordt er een levering ingepland, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een bezorgservice voor maaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest wekelijks persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Heemskerk heeft veel voordelen. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen biedt dit extra tijd en autonomie. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Heemskerk: “bezorgen levert veel zelfstandigheid in postcodegebied 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969”. Ga door naar: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij of juist vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!