Maaltijdvoorziening Haarlem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haarlem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haarlem is aantrekkelijk voor alle ouderen die vanwege leeftijd of een lichamelijke handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Haarlem kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als Apetito, of regionale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door deze aanbieders is iedereen verzekerd van vitale recepten als Procureurlapje met groenten en Babi ketjap, Karee djawa, Witte rijst. Op deze website vindt u eet-bedrijven en handige inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Regio-code023 (+3123)
Postcode2011
Kosten (indicatie)v.a. €5,14
Geschikte maaltijdHutspot, rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Haarlem

Een uitgekiend voedingspatroon is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzaam recept met voldoende groenten is dan ook een belangrijke factor. Wil het doen van boodschappen en uw potje klaarmaken niet meer zelf ter wille van problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er verschillende subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema verwerken we een aantal van deze wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Haarlem.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Haarlem. Bedoeld voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op inwoners die permanent zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie en senioren met een lichamelijke beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige situaties kan een vriend of kennis helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Haarlem kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haarlem vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Haarlem? In deze streek zijn er talloze aanbieders en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Slavink met jus, spinazie à la crème en gekookte aardappelen of Stoofpotje peer, rundvlees en puree. U kunt kiezen uit services die gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bedrijven die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Tafeltje Dekje HaarlemGedempte Oude Gracht 1382011 GXHaarlem
TSN ThuiszorgRichard Holkade 142033 PZHaarlem
Keurslager KeirsgieterDe Ruijterweg 282014 AWHaarlem
VersmenuL.Springerstraat 161992 BWVelserbroek
Keurslager van HaasterSter Bastion 421991 PNVelserbroek
VERS HaarlemA. Hofmanweg 1A2031 BHHaarlem
FlexicuraLeidsevaart 5902014 HTHaarlem
Hollandse MaaltijdserviceGoedkoopweg 162031 ELHaarlem
Kievit MaaltijdserviceWaarderweg 94 B2031 BRHaarlem
BuurtzorgAmbonstraat 2A2022 DMHaarlem
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Haarlem

Sommige bejaardentehuizen in de buurt van Haarlem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants faciliteren verantwoorde gerechten zoals Gekookte aardappels, voor lage prijzen. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Soms is het ook mogelijk om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Via www.haarlem.nl checkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Informatie

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Haarlem
 • (Net) nummer: 023 (+3123)
 • Hoofdpostcode: 2011
 • Populaire wijk: Oude

Maaltijd suggesties

 • Wisselmenu Aspergesoep met zalm
 • Kippenbout in jus
 • Burpee Chicken
 • Verse worst in jus
 • Zalmfilet in mosterdsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van hulp geschikt zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Haarlem kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.haarlem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Haarlem voor ouderen en zoek de beste uit. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel ‘m in op circa 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje biedt uitkomst op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,80. Voedzame koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,60. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haarlem kunt u al aanvragen voor €7,70. Niet zelden wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste chauffeur levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst en online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Haarlem is een ware uitkomst. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer zelfstandigheid en regelmaat. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Haarlem: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 2000, 2001, 2002, 2003, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2031, 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2051”. Bekijk ook info over ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, gemalen of wellicht koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente