Maaltijdvoorziening Haarlemmerliede

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haarlemmerliede

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haarlemmerliede biedt uitkomst voor alle mensen die i.v.m leeftijd of een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunt u kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met deze unieke instellingen is iedereen verzekerd van smaakvolle recepten als Gehaktballetjes in satésaus en/of Omelet in bearnaisesaus, Zilvervliesrijst-groenteschotel. Op deze website vindt men maaltijdservices en praktische voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Regio-code023 (+3123)
Postcode2065
Kosten (indicatie)v.a. €6,82
Smaakvolle maaltijdAppelpannenkoek

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Haarlemmerliede

Een gebalanceerd eetpatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner vol groenten is daarom ook de basis. Lukt naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer ter wille van leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? Gelukkig kunt u gebruik maken van verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? Er zijn speciale wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf bespreken we deze vormen van zorg: ZVW, WLZ en WMO, en de mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Uniek voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op mensen die permanent zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren of senioren met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Gelukkigkunnen vrienden helpen met het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Haarlemmerliede staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haarlemmerliede vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Haarlemmerliede? In deze plaats vinden we vele tafeltje dekjes en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Hachee met rode kool en gekookte aardappelen en Sperziebonen. U kunt kiezen uit organisaties die zich vooral richten op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en instellingen die het diner warm brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw diner wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Hieronder tonen wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
De Rijp – KennemerhartBloemendaalseweg 1342061 SCBloemendaal
Restaurant SonnemansZandvoortselaan 2632116 ENBentveld
Keurslager van der GeestRaadhuisstraat 942101 HJHeemstede
De Eetclub – PluspuntFlemingstraat 552041 VWZandvoort
Keurslagerij van der GeestRivièradreef 462037 AHHaarlem
BuurtzorgCamplaan 412103 GVHeemstede
Slagerij KuijkJan van Goyenstraat 242102 CBHeemstede
VersmarktAmstellaan 72105 VDHeemstede
SPAR AdemaTe Winkelhof 252105 TAHeemstede
Home InsteadCruquiusweg 12102 LSHeemstede
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Haarlemmerliede

Meerdere bejaardentehuizen in de omgeving Haarlemmerliede bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants verstrekken vitale gerechten zoals Champignonfricassee met spinazie à la crème en aardappelpuree, tegen lage kosten. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Zo nu en dan bestaat er de optie om het assortiment thuis af te leveren. Op de URL www.haarlemmerliede.nl leest u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Kant en klaar maaltijden.

Feiten

Geschikte maaltijden

 • Aardappelpuree
 • Pannenkoeken met appelvulling
 • Nasi babi pangang
 • Pasta Venetia
 • Bloemkool met rundvlees schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om tijdelijke ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over permanente ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke soorten zorg tot de opties behoren. Informeer over WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude verzorgt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.haarlemmerliede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Haarlemmerliede voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, doorgaans door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op circa 5 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Feitelijk zijn er 3 mogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,30. Koelverse maaltijden zijn er al voor €7,20. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haarlemmerliede vindt u al vanaf €7,80. Normaal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert altijd eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Haarlemmerliede is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer rust en structuur. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, goede mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Haarlemmerliede: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 2065”. Ga door naar: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij en niet te vergeten veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!