Maaltijdvoorziening Bloemendaal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bloemendaal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bloemendaal is er voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Bloemendaal zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn grote landelijke instanties als Apetito, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. deze unieke services kan iedereen rekenen op gezonde recepten als Rundersaucijs met jus, Zomerse zuurkool met ananas en rozijn, Gekookte aardappelen en Bloemkool cordonbleu schotel. Op deze pagina vindt u eetpunten en belangrijke info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Regio-code023 (+3123)
Postcode2051
Kosten (indicatie)v.a. €5,06
Voorbeeld maaltijdBroccoli kaassaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Bloemendaal

Een goed voedingspatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een gezond diner vol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Lukt het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet meer wegens ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u gebruik maken van prima subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op velerlei wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk behandelen we een aantal van deze wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Bloemendaal.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Bloemendaal. Uniek voor senioren die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die 24 uur per dag intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen en inwoners met een beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige gevallen kunnen bekenden ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Bloemendaal kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bloemendaal vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Bloemendaal? In de buurt van uw postcode bestaan er relatief veel partijen en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Gepocheerde koolvisfilet met mosterdsaus, sperziebonen en aardappelpuree en Speklap in jus, rode bietjes en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor services die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en aanbieders die het eten opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De Eetclub – PluspuntFlemingstraat 552041 VWZandvoort
VersmarktAmstellaan 72105 VDHeemstede
De Rijp – KennemerhartBloemendaalseweg 1342061 SCBloemendaal
Keurslagerij van der GeestRivièradreef 462037 AHHaarlem
Bi-zonder Maaltijdservice en CateringOliemolenplaats 72034 KMHaarlem
Home InsteadCruquiusweg 12102 LSHeemstede
Keurslager van der GeestRaadhuisstraat 942101 HJHeemstede
SPAR AdemaTe Winkelhof 252105 TAHeemstede
BuurtzorgCamplaan 412103 GVHeemstede
Slagerij KuijkJan van Goyenstraat 242102 CBHeemstede
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Bloemendaal

Diverse verzorgingstehuizen rondom Bloemendaal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben verse menu’s als Vegetarische nuggets in honing-mosterdsaus, Tuinbonen à la crème, Gekookte aardappelen, voor scherpe prijzen. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om de menu’s te laten bezorgen. Aan de hand van www.bloemendaal.nl ontdekt u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Maaltijdservice.nl.

Gegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Gepaneerde kipschnitzel
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Gebakken witvis
 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Spinazie à la crème met champignons

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we het over permanente zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke soorten zorg geschikt zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Bloemendaal kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.bloemendaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Bloemendaal voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, doorgaans door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op een kleine 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er 3 alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje komt van pas voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €3,90. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bloemendaal is er al vanaf €7,70. Dikwijls wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdservice aan huis? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest altijd de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Bloemendaal heeft veel voordelen. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit extra tijd en structuur. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Bloemendaal: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 2060, 2061”. Bezoek de pagina: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. zoutarm, natriumarm, lactosevrij, gemalen en ook vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente