Maaltijdvoorziening Zandvoort

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zandvoort

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zandvoort wordt veel gebruikt door alle inwoners die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Zandvoort kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of provinciale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met deze unieke services kan iedereen weer genieten van ambachtelijke recepten als Kalfssaucijs met mosterdjus, gebakken wedges en bloemkool a la crème en Rundergehaktbal met vleesjus, gebakken aardappelen, sperziebonen. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest men meer over beschikbare bedrijven en waardevolle informatie aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Regio-code023 (+3123)
Postcode2042
Kosten (indicatie)v.a. €5,44
Maaltijd tipPannenkoekenschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Zandvoort

Een speciaal eetpatroon is relevant voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner met genoeg groenten draagt hier zeker aan bij. Gaat boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje wegens fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Daarvoor bestaan er handige subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met diverse wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema zoomen we in op deze vormen van zorg: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Zandvoort.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Zandvoort. Relevant voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor senioren die de hele dag door zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden of mensen met handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Onder sommige omstandigheden kan een partner ondersteunen bij boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Zandvoort zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zandvoort vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Zandvoort? In deze gemeente onderscheiden we meerdere maaltijdservices en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Kipfilet met vleesjus, witte rijst, wokgroenten of Stamppot zuurkool. U kunt kiezen voor organisaties die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en aanbieders die uw maal warm bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en is er niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hierna tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
De Eetclub – PluspuntFlemingstraat 552041 VWZandvoort
VersmarktAmstellaan 72105 VDHeemstede
De Rijp – KennemerhartBloemendaalseweg 1342061 SCBloemendaal
Keurslagerij van der GeestRivièradreef 462037 AHHaarlem
Bi-zonder Maaltijdservice en CateringOliemolenplaats 72034 KMHaarlem
Home InsteadCruquiusweg 12102 LSHeemstede
Keurslager van der GeestRaadhuisstraat 942101 HJHeemstede
SPAR AdemaTe Winkelhof 252105 TAHeemstede
BuurtzorgCamplaan 412103 GVHeemstede
Slagerij KuijkJan van Goyenstraat 242102 CBHeemstede
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Zandvoort

Verscheidene verzorgingstehuizen in de gemeente Zandvoort bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants voeren een assortiment verse gerechten zoals Gebonden rundvleessoep, voor scherpe prijzen. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om het aanbod bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.zandvoort.nl spot u specifieke info m.b.t. de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Dieetmaaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Zandvoort
 • (Net) nummer: 023 (+3123)
 • Postcodegebied: 2042
 • Lokale wijk: Zandvoort

Potentiële maaltijden

 • Verse waldorfsalade
 • Tomatensoep met balletjes
 • Hutspot met hachee
 • Varkens-groenteschotel
 • Champignon omelet

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check de verschillende soorten zorg die toepasbaar zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Zandvoort aanbiedt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.zandvoort.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Zandvoort voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verwarm het gerecht circa 5 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over 3 mogelijkheden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje biedt uitkomst wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €3,50. Koelverse/dagverse maaltijden vindt u al vanaf €6,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zandvoort kunt u al aanvragen voor €8,80. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bestelt steeds zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst of online). U bent dus volledig flexibel (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Zandvoort heeft veel voordelen. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden levert dit meer vrije tijd en comfort. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Vol met groenten, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Zandvoort: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 2040, 2041, 2042”. Klik verder naar Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, zoutarm, natriumarm, lactosevrij of wellicht eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente