Maaltijdvoorziening Gooise Meren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gooise Meren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gooise Meren is geschikt voor alle senioren die vanwege leeftijd of een handicap niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Gooise Meren is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke instellingen als De Dievpriesman, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door dergelijke instellingen kan iedereen weer genieten van de lekkerste recepten zoals Pangasiusfilet met pangangsaus, gado gado en witte rijst en/of Koolvisfilet in mosterdsaus. Op deze website treft men beschikbare bedrijven en waardevolle voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Regio-code035 (+3135)
Postcode1404
Kosten (indicatie)v.a. €5,13
Recept tipMaaltijdpoffertjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Gooise Meren

Een goed voedingspatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een gezond diner vol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Gaat het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig door leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? In dat geval kunt u eens kijken naar prima subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op een aantal (lokale) regelingen en subsidies. Daarom vertellen we wat meer over de beste regelingen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en persoonlijke mantelzorg. Soms is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Gooise Meren.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Gooise Meren. Relevant voor ouderen die problemen ondervinden bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die 24/7 goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere mensen met dementie en ouderen met een lichamelijke handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige gevallen kan een vriend of kennis ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Gooise Meren kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gooise Meren vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Gooise Meren? In deze streek zijn er een hoop bezorgservices en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Lekkerbekje in kerrie-gembersaus, Meergroentenstamppot of Gebakken rijst. U kunt kiezen voor bedrijven die gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant VivantoLange Heul 321403 NLBussum
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Restaurant VivièraIepenlaan 3541406 RGBussum
Restaurant De WarandeMezenlaan 191403 BRBussum
Restaurant GodelindeJozef Israëlslaan 11401 CMBussum
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Restaurant Het VestionAmersfoortsestraatweg 11411 HBNaarden
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Excellent LevenAmersfoortsestraatweg 9-41412 KBNaarden
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Gooise Meren

Een aantal zorghuizen in de buurt van Gooise Meren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants bieden heerlijke maaltijden zoals Macaroni, groenten-tomatensaus, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.gooisemeren.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Thuiszorg.

Informatie

Lekkere maaltijden

 • Rookworst met stamppot zuurkool
 • Kruudmoes met gortepap
 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Vegetarische balletjes in saus
 • Hete Bliksem met een speklapje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor kortstondige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Check WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Gooise Meren kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.gooisemeren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Gooise Meren voor ouderen en zoek de beste uit. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Probeer of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, steeds vaker door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op tussen de 6 en 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,20. Dagverse/koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gooise Meren koopt u voor circa €8,90. In de regel wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bestelt altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Gooise Meren kent vele pluspunten. Voor mensen die nog op eigen benen staan resulteert dit in extra tijd en comfort. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen kwiek en energiek blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Gooise Meren: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406”. Wellicht relevant: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij en niet te vergeten veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente