Maaltijdvoorziening Wijdemeren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wijdemeren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wijdemeren is in het leven geroepen voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of ernstige beperkingen niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Wijdemeren onderscheiden we professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door middel van deze unieke voorzieningen is iedereen verzekerd van complete maaltijden zoals Uiensoep of Varkensvlees met appel in saus. Op dit portaal vergelijkt men organisaties en nuttige inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Regio-code035 (+3135)
Postcode1231
Kosten (indicatie)v.a. €5,41
Maaltijd tipGestoofde spitskool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Wijdemeren

Een goed voedingspatroon is cruciaal voor de gezondheid. Een gezond recept vol mineralen is dan ook essentieel. Lukt een supermarkt bezoeken en koken niet langer zelfstandig vanwege complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval kunt u een beroep doen op prima subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf verwerken we de beste regelingen: WMO, ZVW en WLZ, en de mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Wijdemeren.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Wijdemeren. Speciaal voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die continu zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie of senioren met handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • ondersteuning bij toedienen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Vaak kan een familielid of vriend helpen met kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Wijdemeren staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wijdemeren vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Wijdemeren? In de buurt van uw postcode zijn er een aantal firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Babi pangang of Rookworst met rijk gevulde erwtensoep. U kunt kiezen uit aanbieders met een ruim aanbod diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die de gerechten warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan adviseren wij diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgSint Annepad 121231 ATLoosdrecht
Restaurant TorenhofTorenlaan 221261 GDBlaricum
EmtinckhofEikenlaan 511231 BGLoosdrecht
De ZorgsteenLiebergerweg 5861223 PXHilversum
Floor PoelierKapittelweg 1251216 HXHilversum
Restaurant LarenhoveEemnesserweg 421251 NDLaren
BuurtzorgKortenhoefsedijk 85K 1C1241 LSKortenhoef
Restaurant Trattoria da BrunoDorpsstraat 11261 ESBlaricum
Tergooi Restaurant BlaricumRijksstraatweg 11261 ANBlaricum
Cafe/restaurant De KleppermanNaarderstraat 811251 BGLaren
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Wijdemeren

Sommige zorgcentra in de buurt van Wijdemeren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants hebben een aanbod smaakvolle maaltijden zoals Babi ketjap, Karee djawa, Witte rijst, voor lage prijzen. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden aan huis te bezorgen. Op de URL www.wijdemeren.nl spot u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Diepvriesmaaltijden.

Cijfers en feiten

Voorbeeld maaltijden

 • Kerriesoep
 • Runderhachee, witte rijst, bloemkool
 • Runderstoofpotje
 • Kippenbout. Bonne femme
 • Runderlever in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van kortstondige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over permanente zorg als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke vormen van zorg mogelijk zijn. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Wijdemeren faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.wijdemeren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Wijdemeren voor ouderen en kies een geschikte. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel ‘m in op ongeveer 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over drie keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar verminderd vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje komt van pas op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,30. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,50. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wijdemeren is er al vanaf €7,80. Veelal is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Voor een test bestelt men proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere kennismaking. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert altijd zelf de gerechten (telefonisch, online & met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Wijdemeren is een ware uitkomst. Voor mensen die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer rust en regelmaat. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze complete maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Wijdemeren: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 1230, 1231”. Lees verder over Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, glutenvrij en ook veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente