Maaltijdvoorziening Weesp

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Weesp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Weesp is men name interessant voor alle bewoners die mede door ouderdom of een lichamelijke handicap niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Weesp zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of kleinschalige instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met behulp van zulk soort faciliteiten is iedereen verzekerd van uitstekende maaltijden zoals Spinaziestamppot, braadworst of Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie. Via onze service vergelijkt men eet-instellingen en handige gegevens betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWeesp
Regio-code0294 (+31294)
Postcode1381
Kosten (indicatie)v.a. €5,4
Maaltijd tipSpinazie a la creme

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Weesp

Een goed eetpatroon is aan te raden voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht met voldoende mineralen is dan ook essentieel. Gaat boodschappen doen en lekker kokkerellen niet eigenhandig als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er verschillende zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna verwerken we de meest toegepaste wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Weesp.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Weesp. Te gebruiken door ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die continu zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie en inwoners met een fysiek ongemak. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kunnen vrienden helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Weesp kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Weesp vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Weesp? In deze gemeente zien we meerdere firma’s en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Ribkarbonade in jus of Cordon Bleu met groenten. U kunt kiezen voor keukens die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die uw maal warm aanleveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant OversingelHugo de Grootlaan 301381 DEWeesp
Restaurant GodelindeJozef Israëlslaan 11401 CMBussum
Restaurant De HogeweykHeemraadweg 11382 GVWeesp
TopMaaltijdKerkstraat 1001354 ACAlmere
BuurtzorgDe Paal 7 U-21351 JBAlmere
Amaris – De KuyerJozef Israelslaan 21394 EKNederhorst den Berg
SPAR MaaltijdserviceMr. Kooimancentrum 191383 EDWeesp
Amaris – FlorisbergKocherplantsoen 11399 VWMuiderberg
SPAR van den BoschDorpsstraat 251399 GTMuiderberg
Keurslagerij PouwHoogstraat 211391 BRAbcoude
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Weesp

Verscheidene verzorgingstehuizen rondom Weesp bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants serveren vitale gerechten als Limburgs zuurvlees, Snijbonen, Gebakken aardappelblokjes, voor lage prijzen. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om het eten te laten bezorgen. Op de website www.weesp.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Koelverse maaltijden.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Weesp
 • (Net) nummer: 0294 (+31294)
 • Postcodegebied: 1381
 • Lokale wijk: Binnenstad

Maaltijd ideën

 • Beef Squats
 • Rundergehaktbal met jus en hutspot
 • Aspergesoep met zalm
 • Gehakt in kappertjessaus
 • Linzensoep met bleekselderij

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan ingrijpendere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Weesp verzorgt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.weesp.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Check de maaltijdservices in Weesp voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Probeer of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat eenvoudig via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er drie type maaltijden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar verminderd vers en lekker. Tafeltje dekje biedt uitkomst op het moment dat zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,90. Koelverse gerechten kunt u al aanvragen voor €6,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Weesp kunt u al aanvragen voor €8,00. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest altijd persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Weesp is sterk in opkomst. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrijheid en regelmaat. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren niet ondervoed raken. Bovenal de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Vol met groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze complete maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Weesp: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 1380, 1381, 1382, 1383, 1384”. Bekijk ook info over Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. gemalen, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij of juist eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!