Maaltijdvoorziening Muiderberg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Muiderberg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Muiderberg is bedoeld voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of een andere oorzaak niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Gooise Meren kunt u kiezen uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn grote landelijke instanties als Vers aan Tafel, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Middels zulk soort voorzieningen kan elke oudere weer genieten van ambachtelijke recepten als Babi saté, Tjaptjoy en witte rijst of Drumsticks met vleesjus, witte rijst, sperziebonen. Hieronder vergelijkt men populaire bezorgers en handige details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Regio-code0294 (+31294)
Postcode1399
Kosten (indicatie)v.a. €5,21
Maaltijd tipRundvlees in tijmsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Muiderberg

Een bepaald voedingspatroon is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd vol mineralen draagt hier zeker aan bij. Wil een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd zijn er interessante maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden meerdere (lokale) regelingen en subsidies. Daarom gaan we dieper in op deze zorgwetten; WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Gooise Meren.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Gooise Meren. Uniek voor inwoners die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die doorlopend zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren en hulpbehoevenden met een handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige situaties kunnen bekenden helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Muiderberg staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Muiderberg vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Muiderberg? In deze gemeente bestaat er de keuze uit een hoop partijen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Sukadelapje in jus, sperziebonen en aardappelpuree en Gehaktschotel, aubergine, aardappelschijfjes in kaassaus. Wij onderscheiden aanbieders met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en leveranciers die de menu’s opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die hierin uitkomst kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR van den BoschDorpsstraat 251399 GTMuiderberg
Excellent LevenAmersfoortsestraatweg 9-41412 KBNaarden
Amaris – FlorisbergKocherplantsoen 11399 VWMuiderberg
Amaris – De KuyerJozef Israelslaan 21394 EKNederhorst den Berg
Keurslagerij PouwHoogstraat 211391 BRAbcoude
Restaurant VivantoLange Heul 321403 NLBussum
Restaurant GodelindeJozef Israëlslaan 11401 CMBussum
Restaurant Het VestionAmersfoortsestraatweg 11411 HBNaarden
Restaurant VivièraIepenlaan 3541406 RGBussum
Restaurant De WarandeMezenlaan 191403 BRBussum
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Muiderberg

Verschillende buurthuizen rondom Muiderberg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants verstrekken warme maaltijden zoals Omelet champignon met groene kruidensaus, sperziebonen en gekookte aardappelen, voor de kleine portemonnee. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Soms bestaat er de optie om de gerechten thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.gooisemeren.nl checkt u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Gegevens

Geschikte maaltijden

 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Wokgroenten teriyaki
 • Penne, champignonragout, broccoli
 • Gehakt, prei, aardappelpuree
 • Ajam pangang, bami goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Vergelijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Gooise Meren kan betekenen m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.gooisemeren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Muiderberg voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en beschikbare diëten. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen zullen thuis gebracht worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €4,60. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,00. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Muiderberg vindt u al vanaf €8,00. Veelal is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken een bezorgservice voor maaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Muiderberg is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden geeft dit ongebondenheid en regelmaat. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat senioren genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse gerechten enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, goede bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze verse maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Muiderberg: “bezorgen levert veel gemak in postcodegebied 1399”. Wellicht relevant: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. glutenvrij, zoutarm, gemalen, natriumarm of wellicht veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!