Maaltijdvoorziening Bussum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bussum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bussum is men name interessant voor alle bewoners die i.v.m ouderdom of beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Gooise Meren zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van deze unieke aanbieders beschikt men altijd over gezonde diners als Boerengehaktschotel met aardappelpuree en/of Gebakken heek met béarnaisesaus en een groentenrisotto van zilvervliesrijst. Op dit portaal leest men meer over eetpunten en nuttige gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Regio-code035 (+3135)
Postcode1400
Kosten (indicatie)v.a. €5,22
Maaltijd tipStukjes rundvlees in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Bussum

Een bepaald voedingsvoorschrift is essentieel voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen is dan ook essentieel. Wil een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig omwille van ouderdom? En is uw budget niet toereikend? In dat geval kunt u gebruik maken van een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met een aantal (lokale) regelingen en subsidies. In het volgende schema zoomen we in op deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Gooise Meren.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Gooise Meren. Relevant voor mensen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die 24 uur per dag professionele zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen of senioren met een lichamelijke handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige gevallen kunnen vrienden helpen met boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Bussum kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bussum vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Bussum? In deze plaats zien we allerlei partijen en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan Gegrilde groentenmix in saus en Reepjes kalkoenvlees in saus. U kunt kiezen voor leveranciers die zich focussen op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en leveranciers die de menu’s warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Floor PoelierKapittelweg 1251216 HXHilversum
Tergooi Restaurant BlaricumRijksstraatweg 11261 ANBlaricum
De ZorgsteenLiebergerweg 5861223 PXHilversum
Gooise Tafel MaaltijdserviceNieuwe Havenweg 20-C1216 BSHilversum
Amaris – ZuiderheideDiependaalselaan 3371215 KGHilversum
BuurtzorgKortenhoefsedijk 85K 1C1241 LSKortenhoef
BuurtzorgSint Annepad 121231 ATLoosdrecht
Restaurant LarenhoveEemnesserweg 421251 NDLaren
Cafe/restaurant De KleppermanNaarderstraat 811251 BGLaren
EmtinckhofEikenlaan 511231 BGLoosdrecht
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Bussum

Diverse zorghuizen in de buurt van Bussum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants hebben ambachtelijke gerechten zoals Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng, voor scherpe prijzen. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om het aanbod thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.gooisemeren.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Bekijk ook info over Bijzondere bijstand.

Gegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Spareribs met patat en salade
 • Kipfilet mosterdsaus
 • Schnitzel met gebakken aardappels
 • Reepjes kalkoenvlees in saus
 • Ajam pangang, bami goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het meer grondige ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar welke types zorg toepasbaar zijn. Check WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Gooise Meren te bieden heeft rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.gooisemeren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Bussum voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, tegenwoordig door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht kan doorgaans in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op circa 6 – 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is ideaal voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €3,70. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,20. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bussum is er al voor €7,50. Gewoonlijk betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt altijd de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch en met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Bussum is een ware uitkomst. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Bussum: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406”. Lees verder over Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen en ook eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!