Maaltijdvoorziening Huizen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Huizen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Huizen is er voor alle ouderen die i.v.m ouderdom of beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Huizen is er de keuze uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijke maaltijdservices als Apetito, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij dit soort voorzieningen kan men zeker zijn van ambachtelijke diners als Runderlapje met vleesjus, aardappelpuree, rode kool met appel en/of Gehaktschotel, aubergine, aardappelschijfjes in kaassaus. Op deze website treft u de verschillende services en handige informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHuizen
Regio-code035 (+3135)
Postcode1276
Kosten (indicatie)v.a. €5,24
Voorbeeld maaltijdGeglaceerde wortel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Huizen

Een bepaald eetpatroon is relevant voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept vol groenten mag men niet overslaan. Gaat het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig ten gevolge van ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Dan kunt u eens kijken naar belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op verscheidene wetten en regelingen (subsidie). Hierna bespreken we deze zorgwetten; WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Huizen.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Huizen. Uniek voor ouderen die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die de hele dag door speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: ouderen met dementie of bewoners met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend helpen met boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Huizen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Huizen vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Huizen? In deze plaats bestaat er de keuze uit een aantal aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Halskarbonade met mosterdjus, rode bieten en gekookte aardappelen of Donkey Kicks Chicken. U kunt kiezen voor aanbieders met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die voor u klaar staat? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant De ParelAkkerweg 571276 BBHuizen
Restaurant OversingelHugo de Grootlaan 301381 DEWeesp
Keurslager PouwStationsplein 461315 KTAlmere
Francien’s Catering & Maaltijd servicesOnderwei 461273 TCHuizen
Amaris – voor AnkerOranje Nassauplein 1001272 KVHuizen
Keurslager BertelsmannGlobeplein 861334 HEAlmere
Borsch WeespSteurstraat 3j1317 NZAlmere
TopMaaltijdKerkstraat 1001354 ACAlmere
BuurtzorgDe Paal 7 U-21351 JBAlmere
Slagerij VedderRimsky-Korssakovweg 231323 LPAlmere
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Huizen

Meerdere buurthuizen in de omgeving van Huizen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten zoals Vegetarische balletjes in kerriesaus met sperziebonen en gekookte aardappelen, tegen lage kosten. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan bestaat er de optie om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Op www.huizen.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Vergelijken.

Belangrijke info

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Huizen
 • (Net) nummer: 035 (+3135)
 • Postcode: 1276
 • Populaire wijk: Oude

Maaltijd suggesties

 • Kiptajine
 • Spaghetti met broccoli
 • Broccoli rollade schotel
 • Gele rijst
 • Vegetarische roerbakstukjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke vormen van zorg geschikt zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Huizen regelt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.huizen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Huizen voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 6 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,00. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Huizen koopt u voor circa €8,70. In de regel is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Huizen is een service waar velen gebruik van maken. Voor bewoners die nog op eigen benen staan geeft dit extra tijd en routine. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Vooral deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Huizen: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277”. Klik verder naar Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, gemalen, glutenvrij en niet te vergeten eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!