Maaltijdvoorziening Naarden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Naarden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Naarden is aantrekkelijk voor alle inwoners die door hun leeftijd of een handicap niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Gooise Meren zien we diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn bedrijven met landelijke dekking als Maaltijdservice.nl, of kleinschalige instanties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door dergelijke faciliteiten is iedereen verzekerd van smaakvolle menu’s zoals Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst of Kipfiletstukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni,. Via onze service treft u eet-bedrijven en nuttige kennis wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Regio-code035 (+3135)
Postcode1411
Kosten (indicatie)v.a. €5,23
Smaakvolle maaltijdDraadjesvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Naarden

Een uitgekiend eetpatroon is onmisbaar voor de gezondheid. Een voedzaam gerecht bomvol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Kan boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer gezien uw leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop zijn er bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op speciale wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina zoomen we in op de beste regelingen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Gooise Meren.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Gooise Meren. Ontwikkeld voor bewoners die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor senioren die 24 uur per dag intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen of inwoners met een lichamelijke beperking. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Soms kan familie helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd koken. In Naarden zien we ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Naarden vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Naarden? In en rondom uw woonplaats vinden we vele bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Rundersaucijs in jus met bonne femme en hete bliksem of Burpee Chicken. U kunt kiezen voor keukens die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die het diner warm brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant VivièraIepenlaan 3541406 RGBussum
Slagerij SteenZijdstraat 111431 EAAalsmeer
Restaurant Het VestionAmersfoortsestraatweg 11411 HBNaarden
Restaurant VivantoLange Heul 321403 NLBussum
Restaurant De WarandeMezenlaan 191403 BRBussum
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Excellent LevenAmersfoortsestraatweg 9-41412 KBNaarden
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Naarden

Diverse buurthuizen in de buurt van Naarden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants bieden vitale maaltijden zoals Kabeljauwfilet met vegetarische jus, witte rijst, doperwten, voor de kleine portemonnee. Hier kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om het eten te laten bezorgen. Op de website www.gooisemeren.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Proefpakket.

Kerngegevens

Smaakvolle maaltijden

 • Stamppot Andijvie met spekjes
 • Donkey Kicks Chicken
 • Rookworst met stamppot boerenkool
 • Lekkerbekje met sperziebonen
 • Ajam pangang, bami goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat u voor kortstondige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke types zorg een optie zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Gooise Meren kan betekenen inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.gooisemeren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Naarden voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 5 – 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In grote lijnen zijn er 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het handige van koelvers is dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje komt van pas voor senioren waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €5,40. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,40. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Naarden is er al vanaf €8,90. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst en online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Naarden is sterk in opkomst. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit extra tijd en autonomie. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen fit en vitaal blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze complete maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Naarden: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 1410, 1411, 1412”. Wellicht relevant: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, gemalen, zoutarm, glutenvrij en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: diners met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!