Maaltijdvoorziening Almere

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Almere

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Almere is geschikt voor alle ouderen die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Almere kunt u kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijk opererende diensten als Mealhero, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Dankzij dergelijke organisaties heeft men de beschikking over verantwoorde recepten zoals Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot andijvie of Kippendijrolletje met kippenjus, Groentestoverij amandel-rozijn, Gekookte aardappelen. Op deze pagina bekijkt men de verschillende services en waardevolle info betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFlevoland
GemeenteAlmere
Regio-code036 (+3136)
Postcode1315
Kosten (indicatie)v.a. €5,08
Smaakvolle maaltijdRibkarbonade in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Almere

Een uitgekiend eetpatroon is cruciaal voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd met genoeg vitaminen is daarom ook de basis. Gaat naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet meer ter wille van fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? Als antwoord daarop kunt u een beroep doen op een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema gaan we dieper in op de populairste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Almere.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Almere. Speciaal voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die 24 uur per dag speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of mensen met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Vaak kan familie ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Almere kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Almere vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Almere? In de regio bestaat er de keuze uit diverse partijen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Eten zoals Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot hutspot of Gebakken krieltjes. Er zijn aanbieders die zich focussen op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die uw avondmaaltijd opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager PouwStationsplein 461315 KTAlmere
Restaurant De HogeweykHeemraadweg 11382 GVWeesp
Borsch WeespSteurstraat 3j1317 NZAlmere
Restaurant De ParelAkkerweg 571276 BBHuizen
Francien’s Catering & Maaltijd servicesOnderwei 461273 TCHuizen
BuurtzorgDe Paal 7 U-21351 JBAlmere
Slagerij VedderRimsky-Korssakovweg 231323 LPAlmere
Restaurant OversingelHugo de Grootlaan 301381 DEWeesp
TopMaaltijdKerkstraat 1001354 ACAlmere
Keurslager BertelsmannGlobeplein 861334 HEAlmere
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Almere

Een aantal bejaardentehuizen in en rondom Almere bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants faciliteren gezonde gerechten zoals Pasta carbonara, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de optie om de maaltijden te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.almere.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Bezoek de pagina: Maaltijdhulp.

Belangrijke info

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Almere
 • Netnummer: 036 (+3136)
 • Postcodegebied: 1315
 • Lokale wijk: Almere

Potentiële maaltijden

 • Pompoensoep met vermicelli
 • Heldere vermicellisoep
 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Kipfilet in piri piri saus
 • Zomerzuurkool met casselerrib

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over eenvoudige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over permanente zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Doorzoek WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Almere doet betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.almere.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Almere voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer circa 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,40. Koelverse maaltijden zijn er al voor €6,20. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Almere vindt u al vanaf €9,00. Vaak is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U kiest altijd de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Almere is sterk in opkomst. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken levert dit meer rust en comfort. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het meer een noodzaak. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat senioren kwiek en energiek blijven. Bovenal de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Evenzeer zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Tegenwoordig met veel groenten, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Almere: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 1300, 1301, 1302, 1303, 1305, 1309, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1338, 1339, 1341, 1343, 1349, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1361, 1362, 1363”. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, glutenvrij en ook veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!