Maaltijdvoorziening Muiden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Muiden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Muiden is bedoeld voor alle hulpbehoevenden die i.v.m ouderdom of een belemmering niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Gooise Meren kan men kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of zorghuizen en instellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij dergelijke organisaties kan elke oudere weer genieten van gezonde diners zoals Spitskoolschotel en aardappelpuree en/of Roodbaarsfilet met kappertjessaus, witte rijst, gemende groenten. Op dit portaal treft men populaire bezorgers en essentiële inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Regio-code0294 (+31294)
Postcode1398
Kosten (indicatie)v.a. €5,2
Maaltijd ideeRunderlapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Muiden

Een uitgekiend voedingspatroon is relevant voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner vol mineralen is daarom ook de basis. Kan een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet eigenhandig omwille van gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? Dan kunt u aanspraak doen op verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij diverse wetten en regelingen (subsidie). Hieronder benaderen we de belangrijkste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Gooise Meren.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt beheerd door de gemeente Gooise Meren. Bedoeld voor inwoners die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor mensen die doorlopend professionele zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie en bewoners met beperkingen. De wet biedt ook hulp bij voeding en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Vaak kan familie ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Muiden staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Muiden vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Muiden? In uw omgeving bestaat er de keuze uit vele aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Gebonden mosterdsoep of Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot hutspot. U kunt kiezen voor services die zich vooral richten op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en instellingen die uw maal al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die hiermee kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Amaris – De KuyerJozef Israelslaan 21394 EKNederhorst den Berg
Restaurant Het VestionAmersfoortsestraatweg 11411 HBNaarden
SPAR van den BoschDorpsstraat 251399 GTMuiderberg
Keurslagerij PouwHoogstraat 211391 BRAbcoude
SPAR MaaltijdserviceMr. Kooimancentrum 191383 EDWeesp
Restaurant De WarandeMezenlaan 191403 BRBussum
Amaris – FlorisbergKocherplantsoen 11399 VWMuiderberg
Restaurant VivièraIepenlaan 3541406 RGBussum
Restaurant VivantoLange Heul 321403 NLBussum
Restaurant GodelindeJozef Israëlslaan 11401 CMBussum
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Muiden

Meerdere zorghuizen in en rondom Muiden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben warme maaltijden zoals Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi, met weinig winstmarge. In zo’n omgeving kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms is het tevens mogelijk om de gerechten thuis te laten bezorgen. Op de website www.gooisemeren.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Thuiszorg.

Gegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Spaghetti, tonijn, kappertjes
 • Verse rauwkostsalade
 • Kip, sperziebonen, aardappelpuree
 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Ajam pangang, bami goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor kortstondige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Doorzoek WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Gooise Meren te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.gooisemeren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Muiden voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en het assortiment. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, in de regel door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verwarm het gerecht circa 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en gezond. Tafeltje dekje komt van pas op momenten wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,40. Gezonde koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Muiden vindt u al vanaf €7,70. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bepaald altijd eigenhandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Muiden is een ware uitkomst. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden geeft dat meer rust en voordeel. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Muiden: “bezorgen faciliteert veel gemak in postcodegebied 1398”. Ga door naar: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. gemalen, glutenvrij, zoutarm, natriumarm of wellicht koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!