Maaltijdvoorziening Cuijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Cuijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Cuijk is bedoeld voor alle ouderen die door hun leeftijd of ernstige beperkingen niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Cuijk kan men kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Apetito, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door zulke mogelijkheden beschikt men altijd over heerlijke gerechten als Slavink in jus, rode kool en kriel met peterselie en/of Runderboomstam met vleesjus, aardappelpuree, tuinbonen tuinkruiden. Op dit portaal doorzoekt u eet-instellingen en praktische gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5431
Kosten (indicatie)v.a. €6,54
Maaltijd tipAppelcompote

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Cuijk

Een speciaal maaltijdplan is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept bomvol vitaminen staat hierbij centraal. Wil het doen van boodschappen en in de keuken staan niet meer gezien uw complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd zijn er interessante subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden verscheidene wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema zoomen we in op de meest toegepaste wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Cuijk.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Cuijk. Relevant voor mensen die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die doorlopend professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie of mensen met beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Cuijk kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Cuijk vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Cuijk? In de regio bestaan er allerlei organisaties en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Rundersaucijs in jus met bonne femme en hete bliksem en Varkensfilet in jus. U kunt kiezen voor aanbieders die zich vooral richten op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn Ouderen CuijkZwaanstraat 75431 BPCuijk
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
Keurslager HermanussenMaasburg 15431 BRCuijk
Keurslager van ExelKerkstraat 115427 BABoekel
ONS WelzijnBurgtstraat 345427 AJBoekel
SPAR BoereLietingsestraat 8A5441 ASOeffelt
Lekker Bezig ThuisbezorgdWeldaad 9a5431 SMCuijk
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
SPAR Haps van DuurenRaadhuisplein 45443 ATHaps
RegiomealKardinaalsmuts 1685432 AGCuijk
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Cuijk

Verschillende zorgcentra in de omgeving Cuijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants serveren verse maaltijden als Kip op Brabantse wijze met Parijse worteltjes en aardappelpuree, voor enkele euro’s. In zo’n omgeving is er ook ruimte voor ontmoeting. Doorgaans bieden ze ook de optie de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.cuijk.nl leest u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over Bijzondere bijstand.

Kerngegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Cuijk
 • (Regio) nummer: 0485 (+31485)
 • Postcodegebied: 5431
 • Veel gezochte wijk: Cuijk

Potentiële maaltijden

 • Kreeftensoep
 • Zalmfilet in roomsaus
 • Cordon Bleu met groenten
 • Gepaneerde varkensschnitzel
 • Appelcompote met vanille

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke soorten zorg mogelijk zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Cuijk kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.cuijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Cuijk voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is praktisch op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €5,10. Verse koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,40. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Cuijk is verkrijgbaar vanaf €8,80. Veelal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Cuijk is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer vrijheid en gemak. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze complete maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Cuijk: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 5430, 5431, 5432”. Wellicht relevant: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij en niet te vergeten koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente