Maaltijdvoorziening Gemert-Bakel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gemert-Bakel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gemert-Bakel is bedoeld voor alle ouderen die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Gemert-Bakel zien we professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; grote landelijke instanties als Vers aan Tafel, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met deze unieke leveranciers kan iedereen rekenen op heerlijke maaltijden zoals Burpee Chicken en/of Andijvie stamppot met een gehaktbal. Hieronder treft u populaire bezorgers en essentiële informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Regio-code0492 (+31492)
Postcode5421
Kosten (indicatie)v.a. €6,63
Maaltijd ideeOosterse zalm

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Gemert-Bakel

Een gebalanceerd maaltijdplan is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept bomvol vitaminen is daarom ook de basis. Lukt boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet eigenhandig door leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u aanspraak doen op prima subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met velerlei subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf zoomen we in op de populairste vormen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en eigen mantelzorg. Wellicht heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Gemert-Bakel.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Gemert-Bakel. Bedoeld voor bejaarden die moeite hebben met het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die doorlopend intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen of ouderen met een fysiek ongemak. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Gemert-Bakel kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gemert-Bakel vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Gemert-Bakel? In de buurt van uw postcode onderscheiden we meerdere tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Babi pangang met witte rijst en groenten of Jonge kabeljauw in roomsaus. U kunt kiezen voor maaltijdservices met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en services die de gerechten warm bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
RegiomealKardinaalsmuts 1685432 AGCuijk
Keurslager JansenNieuwstraat 475421 KNGemert
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
Stichting Welzijn Ouderen CuijkZwaanstraat 75431 BPCuijk
ONS WelzijnBurgtstraat 345427 AJBoekel
Lekker Bezig ThuisbezorgdWeldaad 9a5431 SMCuijk
Keurslager HermanussenMaasburg 15431 BRCuijk
Keurslager van ExelKerkstraat 115427 BABoekel
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Gemert-Bakel

Een aantal verzorgingstehuizen in en rondom Gemert-Bakel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken voedzame maaltijden als Vegetarische braadworst met vegetarische jus, aardappelpuree persillade, andijvie à la crème, voor lage prijzen. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans bestaat er de optie om de menu’s thuis te laten bezorgen. Via www.gemert-bakel.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Vergelijken.

Gegevens

Maaltijd ideën

 • Kip kerrie ananas met risotto
 • Verse rauwkostsalade
 • Kervelroomsoep
 • Stamppot knolselderij met rucola
 • Biogarde

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om beperkte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over permanente ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke zorgvormen mogelijk zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Gemert-Bakel doet ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemert-bakel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Gemert-Bakel voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

U heeft eigenlijk drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is praktisch voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €3,60. Heerlijke koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,70. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gemert-Bakel koopt u voor circa €8,30. Gewoonlijk betaalt u geen extra bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en legt alles netjes uit.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, online & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in juli 2022

Eten aan huis bezorgen in Gemert-Bakel is zeer populair. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit meer tijd en regelmaat. Voor bewoners die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Gemert-Bakel: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 5420, 5421, 5422”. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij en niet te vergeten vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente