Maaltijdvoorziening Landerd

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Landerd

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Landerd is aantrekkelijk voor alle senioren die i.v.m ouderdom of een lichamelijke handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Landerd kunt u kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijk actieve bedrijven zoals Apetito, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met dit soort services is iedereen verzekerd van lekkere menu’s zoals Kabeljauwfilet met vegetarische jus, witte rijst, doperwten en Varkensschnitzel in stroganoffsaus, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. Hieronder leest u meer over eet-instellingen en nuttige info inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5411
Kosten (indicatie)v.a. €6,74
Maaltijd tipAardappelpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Landerd

Een eigen eetpatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen draagt hier zeker aan bij. Lukt het boodschappen inkopen en koken niet 100% veilig meer ten gevolge van gezondheidsproblemen? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig kunt u gebruik maken van interessante subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met verschillende zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna behandelen we deze zorgwetten; Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Landerd.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Landerd. In het leven geroepen voor inwoners die moeite hebben met het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die continu speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie of bewoners met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Soms kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Landerd kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Landerd vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Landerd? In de regio onderscheiden we verschillende maaltijdservices en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Kipfilet en Spaghetti Bolognese, kaas. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met een ruim aanbod koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die de maaltijd warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niet iemand die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
Lekker Bezig ThuisbezorgdWeldaad 9a5431 SMCuijk
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Keurslager van ExelKerkstraat 115427 BABoekel
Keurslager JansenNieuwstraat 475421 KNGemert
Keurslager HermanussenMaasburg 15431 BRCuijk
Stichting Welzijn Ouderen CuijkZwaanstraat 75431 BPCuijk
ONS WelzijnBurgtstraat 345427 AJBoekel
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Landerd

Diverse buurthuizen in de streek Landerd bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod verse gerechten zoals Blinde vink, bietjes, aardappelschijfjes in kaassaus, voor enkele euro’s. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms is het mogelijk om het eten te laten bezorgen. Op de website www.landerd.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Thuiszorg.

Kerngegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Landerd
 • Netnummer: 0486 (+31486)
 • Centrale postcode: 5411
 • Veel gezochte wijk: Schaijk

Voorbeeld maaltijden

 • Runderlapje in champignonsaus
 • Aspergesoep
 • Viscurry. Sajour boontjes. Couscous
 • Jonge kabeljauw in roomsaus
 • Chili sin carne

Steden in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met meer grondige ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke types zorg een optie zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Landerd kan betekenen ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.landerd.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Landerd voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer circa 6 – 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het grote koelvers voordeel: de meest verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,60. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €6,00. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Landerd bestelt u vanaf €7,30. In de regel is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. Een maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, en de eigen bezorgservice bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt steeds zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Landerd heeft veel voordelen. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Vooral de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Vol met groenten, vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Landerd: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 5374, 5410, 5411”. Ga door naar: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, natriumarm, gemalen, lactosevrij of eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente