Maaltijdvoorziening Boekel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Boekel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Boekel wordt veel gebruikt door alle bewoners die i.v.m leeftijd of een handicap niet zelf kunnen koken. In de gemeente Boekel is er de keuze uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijk actieve bedrijven zoals Apetito, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Dankzij dit soort services zit er niemand zonder vitale menu’s zoals Erwtensoep of Aspergesoep vg. Hieronder vergelijkt men eetpunten en belangrijke voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Regio-code0492 (+31492)
Postcode5427
Kosten (indicatie)v.a. €6,49
Lekkere maaltijdWokgroenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Boekel

Een speciaal eetpatroon is belangrijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept met genoeg vitaminen draagt hier zeker aan bij. Gaat een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet eigenhandig gezien uw complicaties rondom de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? In die situatie onderscheiden we handige subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met verschillende wetten en regelingen (subsidie). Hieronder verwerken we de populairste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en de mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Boekel.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Boekel. Relevant voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die 24/7 zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie en inwoners met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Boekel zijn er ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Extra handjes in huis
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Boekel vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Boekel? In de regio onderscheiden we flink wat tafeltje dekjes en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Kipfilet met kippenjus, spinazie en aardappelpuree en Drumsticks met vleesjus, wilde rijst, witte kool en kerriesaus. U kunt kiezen voor leveranciers gespecialiseerd in vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die de gerechten warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw eten wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Onderstaand tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ONS WelzijnBurgtstraat 345427 AJBoekel
SPAR Haps van DuurenRaadhuisplein 45443 ATHaps
Keurslager van ExelKerkstraat 115427 BABoekel
Keurslager JansenNieuwstraat 475421 KNGemert
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Lekker Bezig ThuisbezorgdWeldaad 9a5431 SMCuijk
Stichting Welzijn Ouderen CuijkZwaanstraat 75431 BPCuijk
SPAR BoereLietingsestraat 8A5441 ASOeffelt
RegiomealKardinaalsmuts 1685432 AGCuijk
Keurslager HermanussenMaasburg 15431 BRCuijk
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Boekel

Een aantal buurthuizen in en rondom Boekel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants faciliteren uitstekende maaltijden zoals Kipfilet, tegen lage kosten. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om het aanbod te laten bezorgen. Aan de hand van www.boekel.nl treft u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: WMO.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Boekel
 • (Regio) nummer: 0492 (+31492)
 • Hoofdpostcode: 5427
 • Wijk: Boekel

Maaltijd suggesties

 • Rookworst met stamppot zuurkool
 • Knoflookgarnalen
 • Speklapje in jus
 • Paëlla
 • Macaroni-gehakt schotel

Plaatsen in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het zwaardere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check welke soorten zorg geschikt zijn. Doorzoek WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Informeer ook wat uw gemeente Boekel doet met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.boekel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Boekel voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Bekijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, altijd door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in circa 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse maaltijd, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €5,40. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,40. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Boekel koopt u voor circa €8,50. Doorgaans is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Boekel is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit extra tijd en gemak. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren fit en vitaal blijven. Met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Boekel: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 5427”. Bekijk ook info over Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, gemalen, natriumarm, zoutarm en ook vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente