Maaltijdvoorziening Grave

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Grave

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Grave is geschikt voor alle ouderen die door hun leeftijd of een lichamelijke handicap niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Grave zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Vers aan Tafel, of provinciale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via deze aanbieders kan iedereen rekenen op verantwoorde gerechten zoals Rundergehaktbal met hopjesjus, Blauwe bliksem met peer of Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng. Via onze service treft u de verschillende services en waardevolle info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5361
Kosten (indicatie)v.a. €6,66
Recept tipBami kip saté

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Grave

Een gebalanceerd maaltijdplan is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een gezonde maaltijd met voldoende mineralen mag men niet overslaan. Gaat een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf gezien uw leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? In dat geval kunt u gebruik maken van een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op speciale subsidievormen en zorgwetten. Daarom vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, als ook mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Grave.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Grave. Relevant voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op mensen die permanent extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie of inwoners met lichamelijke handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met een supermarkt bezoeken of samen eten. In Grave zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Grave vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Grave? In en rondom uw woonplaats zijn er een hoop bedrijven en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Gehaktbal, witlof, gekookte aardappelen, bieslook en Viergroentenstamppot, gehaktbal. U kunt kiezen uit instellingen die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u geen mantelzorger die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Grave

Diverse zorgcentra in de buurt van Grave bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants serveren de lekkerste menu’s als Visschotel met wortel en gebakken aardappel, voor scherpe prijzen. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten thuis af te leveren. Aan de hand van www.grave.nl checkt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Mealhero.

Informatie

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Grave
 • Netnummer: 0486 (+31486)
 • Postcode: 5361
 • Lokale wijk: Grave

Smaakvolle maaltijden

 • Gehakt in kappertjessaus
 • Gehaktschijf met appelcompote
 • Varkenshaas boontjes schotel
 • Kip kantonees, rijstmix
 • Rookworst met stamppot zuurkool

Steden in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor eenvoudige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Grave faciliteert met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.grave.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Grave voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De gerechten kunt u thuis verwachten, altijd door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 – 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €5,50. Verse koelverse maaltijden zijn er al vanaf €5,80. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Grave bieden sommige aanbieders aan voor €8,00. Veelal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald altijd zelf de gerechten (telefonisch, online & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Grave is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer zelfstandigheid en voordeel. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Grave: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 5360, 5361”. Ga door naar: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, glutenvrij, gemalen, zoutarm of vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente