Maaltijdvoorziening Haps

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haps

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haps is aantrekkelijk voor alle bejaarden die door ouderdom of ernstige beperkingen geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Cuijk zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of zorghuizen en instanties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door middel van zulke diensten kan men zeker zijn van lekkere maaltijden zoals Gepaneerde kipnuggets en/of Zuurkoolstamppot. Op deze pagina vindt men leveranciers en belangrijke voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5443
Kosten (indicatie)v.a. €6,52
Recept tipZalm in roomsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Haps

Een bepaald eetpatroon is cruciaal voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam recept met voldoende mineralen is dan ook een belangrijke factor. Wil een bezoekje aan de winkel en lekker kokkerellen niet meer zelf ten gevolge van leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt aankloppen bij een aantal zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina benaderen we deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Cuijk.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Cuijk. Bedoeld voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie en bejaarden met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Soms kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Haps kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haps vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Haps? In uw omgeving kunt u kiezen uit een aantal organisaties en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, doperwten en Babi ketjap, mihoen goreng. U kunt kiezen uit aanbieders met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en instellingen die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die voor u klaar staat? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR BoereLietingsestraat 8A5441 ASOeffelt
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
SPAR Haps van DuurenRaadhuisplein 45443 ATHaps
RegiomealKardinaalsmuts 1685432 AGCuijk
Lekker Bezig ThuisbezorgdWeldaad 9a5431 SMCuijk
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Haps

Een deel van de bejaardentehuizen in de gemeente Haps bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment lekkere gerechten als Doperwtensoep, voor de kleine portemonnee. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe bieden ze ook de optie de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Via www.cuijk.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: WLZ.

Stats & Facts

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Cuijk
 • (Regio) nummer: 0485 (+31485)
 • Hoofdpostcode: 5443
 • Populaire wijk: Cuijk

Smaakvolle maaltijden

 • Kipragout champignons
 • Omelet in saus
 • Pastaschotel met spinazie
 • Donkey Kicks Chicken
 • Kabeljauw in kruidensaus

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over meer intensieve zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Cuijk verzorgt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.cuijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Haps voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

U heeft eigenlijk drie type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is makkelijk zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,80. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haps bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bestelt altijd de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Haps is zeer populair. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer tijd en autonomie. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarbij zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Haps: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 5441, 5443”. Wellicht relevant: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. glutenvrij, natriumarm, gemalen, lactosevrij of juist eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!