Maaltijdvoorziening Rhoon

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rhoon

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rhoon is geschikt voor alle ouderen die i.v.m leeftijd of door een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Albrandswaard zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van deze diensten is iedereen verzekerd van voedzame maaltijden als Kalfssaucijsje met mosterdjus, aardappelpuree, andijvie à la crème en/of Pasta/tonijnschotel. Op dit portaal vindt u beschikbare bedrijven en praktische voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Regio-code010 (+3110)
Postcode3161
Kosten (indicatie)v.a. €5,76
Voorbeeld maaltijdVarkensprocureur in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Rhoon

Een gebalanceerd maaltijdplan is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzame maaltijd vol groenten is daarom ook de basis. Kan een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer gezien uw complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig kunt u eens kijken naar een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er een aantal zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk behandelen we deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, en mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Albrandswaard.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Albrandswaard. Uniek voor bewoners die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die doorlopend zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of hulpbehoevenden met een beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige gevallen kan een familielid of vriend helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Rhoon zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rhoon vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Rhoon? In de regio bestaat er de keuze uit een aantal tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Karbonade gegrild met uienjus, boterbonen en witte rijst en Reepjes varkensvlees in jus. Wij onderscheiden instellingen die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en services die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u geen mantelzorger die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Puur & (H)eerlijkHofsingel 183155 ALMaasland
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
Humanitas – BrinktorenHoekse Brink 2193151 GBHoek van Holland
Slagerij LandmanKoningshoek 923313144 BAMaassluis
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Rhoon

Sommige zorghuizen in de buurt van Rhoon bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken heerlijke menu’s zoals Boerengehaktschotel met aardappelpuree, voor scherpe prijzen. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de optie om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Op www.albrandswaard.nl spot u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: WMO.

Stats & Facts

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Albrandswaard
 • (Net) nummer: 010 (+3110)
 • Centrale postcode: 3161
 • Populaire wijk: Poortugaal-Noord

Smaakvolle maaltijden

 • Raapstelen stamppot
 • Kippensoep
 • Gebonden rundvleessoep
 • Verse worst in jus
 • Chili con carne

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op eenvoudige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over meer intensieve ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke types zorg tot de opties behoren. Zoek naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente Albrandswaard faciliteert wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.albrandswaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Rhoon voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er 3 alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is handig zodra een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,40. Dagverse/koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,10. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rhoon is er al vanaf €8,60. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online en met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Rhoon is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die nog op eigen benen staan geeft dat meer tijd en comfort. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Rhoon: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 3160, 3161, 3162”. Bekijk ook info over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij en ook koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!