Maaltijdvoorziening Rotterdam-Albrandswaard

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rotterdam-Albrandswaard

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rotterdam-Albrandswaard is in het leven geroepen voor alle mensen die vanwege leeftijd of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Albrandswaard zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn landelijk opererende diensten als Mealhero, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met zulke leveranciers kan elke oudere weer genieten van heerlijke recepten zoals Spinazie à la crème met champignons of Kip in zoetzure saus. Via onze service doorzoekt u maaltijddiensten en nuttige informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Regio-code010 (+3110)
Postcode3165
Kosten (indicatie)v.a. €5,77
Recept tipBoerenkool, rundergehakt

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Rotterdam-Albrandswaard

Een gebalanceerd eetpatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezonde maaltijd vol groenten is daarom ook de basis. Lukt boodschappen doen en in de keuken staan niet meer op eigen houtje wegens gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? In dat geval bestaan er een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden een aantal (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina behandelen we de beste regelingen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), als ook mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Albrandswaard.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Albrandswaard. Ontwikkeld voor bejaarden die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor mensen die de hele dag speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende ouderen of bewoners met een handicap. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Gelukkigkan een partner ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Rotterdam-Albrandswaard staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rotterdam-Albrandswaard vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Rotterdam-Albrandswaard? In uw omgeving bestaan er een groot aantal firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Omelet in saus en Kipfiletstukjes met kerriesaus, doperwten en witte rijst. U kunt kiezen uit instellingen die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en leveranciers die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u geen mantelzorger die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
Puur & (H)eerlijkHofsingel 183155 ALMaasland
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Rotterdam-Albrandswaard

Meerdere woonzorgcentra in de omgeving van Rotterdam-Albrandswaard bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken lekkere maaltijden als Halskarbonade met mosterdjus, rode bieten en gekookte aardappelen, voor scherpe prijzen. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om het eten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.albrandswaard.nl vindt u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Lees verder over ZVW.

Stats & Facts

Geschikte maaltijden

 • Rode kool met appel
 • Erwtensoep
 • Asperge beenham schotel
 • Gekruide krieltjes
 • Chili con carne

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor kortstondige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om ingrijpendere zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke zorgvormen te kiezen zijn. Doorzoek WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Albrandswaard regelt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.albrandswaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Rotterdam-Albrandswaard voor ouderen en maak een keuze. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verwarm het gerecht zo’n 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,40. Heerlijke koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,40. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rotterdam-Albrandswaard is verkrijgbaar vanaf €7,80. Doorgaans betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Rotterdam-Albrandswaard heeft veel voordelen. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden geeft dat extra tijd en comfort. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Rotterdam-Albrandswaard: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 3165”. Ga door naar: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, gemalen en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!