Maaltijdvoorziening Schiedam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Schiedam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Schiedam wordt veel gebruikt door alle bejaarden die mede door ouderdom of een lichamelijke handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Schiedam onderscheiden we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of kleinschalige bedrijven die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door gebruik te maken van deze betrouwbare faciliteiten beschikt men altijd over vitale recepten als Kip tikka masala, kruidenrijst met doperwten en/of Kalkoen in pangangsaus, Sajour lodeh en nasi goreng. Via onze service vindt u leveranciers en praktische informatie aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteSchiedam
Regio-code010 (+3110)
Postcode3112
Kosten (indicatie)v.a. €6,53
Lekkere maaltijdGehaktschijf met appelcompote

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Schiedam

Een speciaal voedingspatroon is cruciaal voor uw vitaliteit. Een gezond recept vol voedingsstoffen staat hierbij centraal. Lukt boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? In die situatie kunt u aanspraak doen op verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op verschillende wetten en regelingen (subsidie). Hieronder vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: ZVW, WLZ en WMO, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Schiedam.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Schiedam. Ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bewoners die de hele dag door speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen of senioren met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige situaties kan een familielid of vriend ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Schiedam kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Individuele zorg
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Schiedam vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Schiedam? In de buurt van uw postcode zijn er flink wat bezorgservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Vispannetje fruits de mer met groenten in kreeftensaus, Aardappelgratin of Gehaktballetjes in satésaus. Er zijn maaltijdservices gespecialiseerd in vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die uw maal opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm geleverd, u kunt direct eten.
 • Hierna treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij Jacques GroeneveldLand van Belofte 13111 NWSchiedam
Woonzorgcentrum UitzichtChurchillsingel 4833137 XBVlaardingen
FrankelandSint Liduinastraat 103117 CSSchiedam
CareynPlus Maaltijden aan huisPostbus 9003100 AXSchiedam
Restaurant De Brasserie – IJsselmondePietersdijk 603079 TDRotterdam
Careyns-Gravelandseweg 2903125 BKSchiedam
Keurslager van SelmHof van Spaland 713121 CASchiedam
BuurtzorgSchiedamseweg 83134 BJVlaardingen
Slagerij Van HeijstWaalstraat 293131 CSVlaardingen
Vrienden van Oosts-Gravelandseweg 2583125 BKSchiedam
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Schiedam

Meerdere bejaardentehuizen in en rondom Schiedam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben een aanbod verantwoorde gerechten als Tartaartje met uiensaus, snijbonen en gebakken aardappelblokjes, voor enkele euro’s. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants is het mogelijk om het eten thuis af te leveren. Middels www.schiedam.nl checkt u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Kant en klaar maaltijden.

Cijfers en feiten

Potentiële maaltijden

 • Volkoren macaronischotel
 • Forel met venkel
 • Snijbonen
 • Champignonsoep met rundvlees
 • Aspergesoep met zalm

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Check welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Schiedam kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.schiedam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Schiedam voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer circa 5 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Koelvers biedt super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en gezond. Tafeltje dekje is handig in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,30. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €6,80. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Schiedam kunt u al aanvragen voor €7,40. Vaak wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens een proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdservice aan huis? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest altijd zelf de gerechten (online, telefonisch en met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Schiedam is sterk in opkomst. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit ongebondenheid en voordeel. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden niet ondervoed raken. In het bijzonder de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Bovendien zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, goede vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Schiedam: “bezorgen faciliteert goede ondersteuning in postcodegebied 3100, 3101, 3102, 3109, 3111, 3112, 3113, 3114, 3115, 3116, 3117, 3118, 3119, 3121, 3122, 3123, 3124, 3125”. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm en ook vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!