Maaltijdvoorziening Poortugaal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Poortugaal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Poortugaal biedt uitkomst voor alle bewoners die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Albrandswaard kunt u kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Maaltijdservice.nl, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door dergelijke aanbieders zit er niemand zonder ambachtelijke diners zoals Verse komkommersalade en/of Boerenkool, rundergehakt. Hieronder vergelijkt men de verschillende services en belangrijke details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Regio-code010 (+3110)
Postcode3171
Kosten (indicatie)v.a. €5,78
Smaakvolle maaltijdSpinaziestamppot, omelet

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Poortugaal

Een eigen voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept met voldoende voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Lukt een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig gezien uw het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Gelukkig onderscheiden we belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op speciale zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hieronder behandelen we een aantal van deze wetten: WMO, ZVW en WLZ, en de mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Albrandswaard.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Albrandswaard. Bedoeld voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die doorlopend zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden en hulpbehoevenden met een lichamelijke beperking. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Vaak kunnen bekenden helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Poortugaal kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Raadpleeg ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Poortugaal vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Poortugaal? In deze streek zijn er talloze maaltijdservices en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Gepaneerde varkensschnitzel en Verse worst met jus, rodekool met appeltjes en aardappelpuree. U kunt kiezen uit leveranciers met expertise op het gebied van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en instellingen die de gerechten opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niemand die voor u klaar staat? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
Puur & (H)eerlijkHofsingel 183155 ALMaasland
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Poortugaal

Een aantal woonzorgcentra in en rondom Poortugaal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben heerlijke gerechten als Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden thuis af te leveren. Op www.albrandswaard.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: WLZ.

Belangrijke info

Maaltijd suggesties

 • Andijvie a la creme
 • Linzensoep
 • Kip kantonees, rijstmix
 • Geglaceerde wortel
 • Chili con carne

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het tijdelijke zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke vormen van hulp te kiezen zijn. Bekijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Albrandswaard kan betekenen ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.albrandswaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Check de maaltijdservices in Poortugaal voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis gebracht worden, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in tussen de 6 en 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 mogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €3,80. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,50. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Poortugaal bestelt u vanaf €8,00. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Poortugaal is ontzettend handig. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit ongebondenheid en comfort. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Poortugaal: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 3170, 3171, 3172, 3176”. Bezoek de pagina: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm of veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!