Maaltijdvoorziening s-Hertogenbosch

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje s-Hertogenbosch

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in s-Hertogenbosch wordt veel gebruikt door alle bewoners die vanwege ouderdom of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente s-Hertogenbosch kan men kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of provinciale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Via dergelijke organisaties kan men zeker zijn van voedzame gerechten als Pasta carbonara en Vegastukjes in paddenstoelensaus met koolrabi à la crème en volkoren macaroni. Onderstaand leest men meer over organisaties en essentiële voorlichting wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Regio-code073 (+3173)
Postcode5211
Kosten (indicatie)v.a. €6,86
Maaltijd tipRabarbercompote

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in s-Hertogenbosch

Een eigen voedingsvoorschrift is essentieel voor een vitaal lichaam. Een gezond recept met voldoende voedingsstoffen is daarom ook de basis. Lukt boodschappen doen en koken niet meer zelf als gevolg van gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie zijn er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? Hiervoor zijn er velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder vertellen we wat meer over de populairste vormen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, als ook mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente s-Hertogenbosch.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente s-Hertogenbosch. Speciaal voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor inwoners die 24 uur per dag professionele zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie of senioren met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • toezicht bij eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Soms kan een partner helpen met het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In s-Hertogenbosch kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice s-Hertogenbosch vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in s-Hertogenbosch? In deze streek kunt u kiezen uit talloze bedrijven en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Spagheti carbonara of Varkensoester met champignonroomsaus, sperziebonen en aardappelpuree. U kunt kiezen voor bedrijven die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en instellingen die uw maal warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u geen mantelzorger die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager SlendersSchapenmarkt 85211 ETs-Hertogenbosch
Keurslager HolMercuriusplein 625258 AXBerlicum
Beppie`s MaaltijdserviceMuntelstraat 35211 PTDen Bosch
Keurslagerij MartensOranjeplein 315175 BELoon op Zand
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Keurslagerij VerhoevenHelftheuvelpassage 2325224 APDen Bosch
Van Neynsel De GrevelingenGrevelingen 665215 ES‘s-Hertogenbosch
Lisette KooktStriensestraat 315241 AWRosmalen
Slagerij van OerleLokerenpassage 1165235 KSs-Hertogenbosch
Van Neynsel EemwijkEemweg 1145215 HR‘s-Hertogenbosch
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in s-Hertogenbosch

Diverse zorgcentra in de omgeving van s-Hertogenbosch bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants bieden vitale maaltijden als Kipfilet in piri piri saus, voor enkele euro’s. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans bieden ze ook de optie het eten af te halen of te laten bezorgen. Op www.s-hertogenbosch.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Apetito.

Kerngegevens

Maaltijd suggesties

 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Visstukjes in kruidensaus
 • Pasta kip madras
 • Knoflookgarnalen
 • Biogarde

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor kortstondige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over permanente ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Doorzoek WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente s-Hertogenbosch te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.s-hertogenbosch.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in s-Hertogenbosch voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op zo’n 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk op momenten wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,20. Verse koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in s-Hertogenbosch bieden sommige aanbieders aan voor €8,90. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men proefpakketten. Vul het formulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest wekelijks zelfstandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in s-Hertogenbosch heeft veel voordelen. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit ongebondenheid en gemak. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden s-Hertogenbosch: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 5200, 5201, 5202, 5203, 5211, 5212, 5213, 5215, 5216, 5221, 5222, 5223, 5224, 5231, 5232, 5233, 5234, 5235, 5236, 5237, 5246”. Wellicht relevant: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. natriumarm, gemalen, lactosevrij, zoutarm en ook koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met nooit meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente