Maaltijdvoorziening Vught

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vught

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vught is ideaal voor alle mensen die door ouderdom of een handicap geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Vught kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijk opererende diensten als Mealhero, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van dit soort faciliteiten heeft men de beschikking over smaakvolle gerechten als Zalmfilet in roomsaus en/of Gekruide speklap. Op deze website leest men meer over de verschillende services en handige informatie aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Regio-code073 (+3173)
Postcode5261
Kosten (indicatie)v.a. €6,96
Recept tipGewokte spinazie

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Vught

Een uitgekiend maaltijdplan is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd met voldoende groenten is dan ook essentieel. Kan naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet zelfstandig gezien uw problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig bestaan er interessante maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met een aantal wetten en subsidieregelingen. Hieronder behandelen we deze zorgwetten; ZVW, WLZ en WMO, en lokale mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Vught.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Vught. Speciaal voor ouderen die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die doorlopend zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie of ouderen met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kan een familielid of vriend ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Vught zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vught vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Vught? In deze streek bestaan er flink wat firma’s en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Rundvlees in saus of Kipsaté en ei met bami goreng. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die zich vooral richten op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die de gerechten al opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Ton KantersRaadhuisstraat 3F5261 EHVught
SPAR KuijpersLooiershof 405296 NSEsch
Slagerij JacobsMoleneindplein 1165262 CMVught
Keurslager HolMercuriusplein 625258 AXBerlicum
Lisette KooktStriensestraat 315241 AWRosmalen
Maaltijdservice SchuurmansBramerslandstraat 15275 HEDen Dungen
Stichting VughterstedeMolenrijnselaan 485262 TNVught
Keurslagerij OosterhofOosterhof 45283 BVBoxtel
Zorggroep Elde MaasduinenPostbus 745280 ABBoxtel
Keurslager CooijmansNieuwstraat 735271 ACSint-Michielsgestel
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Vught

Diverse zorgcentra in de gemeente Vught bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants serveren de lekkerste gerechten zoals Gehaktbal, bloemkool, groentesaus, gek, aardappelen, tegen lage kosten. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om het aanbod thuis af te leveren. Aan de hand van www.vught.nl leest u praktische info over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Thuiszorg.

Stats & Facts

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Vught
 • Regionummer: 073 (+3173)
 • Hoofdpostcode: 5261
 • Wijk: Vught

Lekkere maaltijden

 • Kipschnitzel
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Vispotje in botersaus
 • Kip Andorra
 • Lekkerbekje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het kortstondige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om permanente ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke vormen van hulp beschikbaar zijn. Check WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Vught te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.vught.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Vught voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen worden aan huis bezorgd, altijd door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op zo’n 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er drie keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal voor mensen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van het soort eten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €5,20. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,80. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vught bestelt u vanaf €8,80. In algemene zin wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vul het formulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgservice voor maaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert wekelijks zelf de gerechten (telefonisch, online en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Vught is een ware uitkomst. Voor mensen die het huishouden nog prima managen levert dit meer vrijheid en gemak. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarbij zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Vught: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 5260, 5261, 5262, 5263, 5264, 5266, 5268”. Ga door naar: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. gemalen, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij of juist vloeibaar, veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente