Maaltijdvoorziening Overasselt

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Overasselt

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Overasselt is geschikt voor alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Heumen zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of gespecialiseerde vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Dankzij deze betrouwbare organisaties heeft men de beschikking over uitstekende recepten als Prei a la creme of Appelpannenkoek. Op deze website bekijkt men leveranciers en praktische inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Regio-code024 (+3124)
Postcode6611
Kosten (indicatie)v.a. €6,95
Maaltijd ideeBabi ketjap, mihoen goreng

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Overasselt

Een goed voedingsvoorschrift is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht met voldoende vitaminen staat hierbij centraal. Gaat het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet meer wegens ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? Dan bestaan er bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met verschillende subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en de mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Heumen.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Heumen. Speciaal voor senioren die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die de hele dag speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere senioren met dementie of senioren met een handicap. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. In de regel ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd koken. In Overasselt zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Overasselt vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Overasselt? In deze plaats bestaat er de keuze uit een aantal organisaties en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Eten zoals Runderhachee, rode kool, aardappelpuree en Nasi Indisch rundvlees. U kunt kiezen uit keukens die zich vooral richten op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die het diner warm brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Overasselt

Een aantal verzorgingstehuizen in en rondom Overasselt bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Dergelijke wijkrestaurants bieden complete maaltijden als Zalmfilet gebakken met tomatensaus, bladspinazie en aardappelpuree, voor lage prijzen. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants is het mogelijk om het aanbod thuis af te leveren. Middels www.heumen.nl ontdekt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Koelverse maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Heumen
 • (Regio) nummer: 024 (+3124)
 • Hoofdpostcode: 6611
 • Veel gezochte wijk: Heumen

Geschikte maaltijden

 • Tomatensoep
 • Stamppot koolraap met appel
 • Kip in roomsaus
 • Pilav
 • Koninginnesoep met kip

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor lichte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met meer intensieve zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Bekijk welke soorten zorg geschikt zijn. Bekijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Heumen aanbiedt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.heumen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Check de maaltijdservices in Overasselt voor ouderen en zoek de beste uit. Let goed op beschikbare bezorgdagen en de variatie in gerechten. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De menu’s zullen thuis gebracht worden, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer circa 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €5,50. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Overasselt kan u al bestellen vanaf €8,70. Veelal is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Koop daarom snel proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Overasselt is ontzettend handig. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrijheid en comfort. Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. Vooral deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze complete maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Overasselt: “bezorgen faciliteert goede ondersteuning in postcodegebied 6610, 6611”. Ga door naar: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw diëten en allergieën. gemalen, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij of wellicht vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!