Maaltijdvoorziening Nederasselt

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nederasselt

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nederasselt is geschikt voor alle bewoners die door hun leeftijd of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Heumen onderscheiden we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijk actieve bedrijven zoals Apetito, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Middels zulk soort services zit er niemand zonder voedzame gerechten als Kalkoenmedaillons met kerriesaus, Mexicomix, Gekookte aardappelen en/of Pilav. Op deze website bekijkt men aanbieders en handige gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Regio-code024 (+3124)
Postcode6612
Kosten (indicatie)v.a. €6,96
Geschikte maaltijdKip piri piri, pilav rijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Nederasselt

Een eigen voedingsvoorschrift is aan te raden voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht bomvol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Wil het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje vanwege complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u een beroep doen op prima subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij velerlei (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk bespreken we de meest toegepaste wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en de mantelzorg. Mogelijkerwijs kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Heumen.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Heumen. Te gebruiken door senioren die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die doorlopend speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie en hulpbehoevenden met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Gelukkigkan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Nederasselt zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nederasselt vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Nederasselt? In uw omgeving zijn er talloze maaltijdservices en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan Varkenshaasje in pepersaus en Halskarbonade in jus, Witlof met bacon, Krieltjes. U kunt kiezen uit bedrijven die gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die de menu’s warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Nederasselt

Meerdere verzorgingstehuizen in en rondom Nederasselt bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Dergelijke wijkrestaurants voeren een assortiment warme maaltijden zoals Vegastukjes in paddenstoelensaus met koolrabi à la crème en volkoren macaroni, voor scherpe prijzen. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans bieden ze ook de optie het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.heumen.nl leest u zaken als adresgegevens van de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Diepvriesmaaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Heumen
 • (Net) nummer: 024 (+3124)
 • Postcode: 6612
 • Veel gezochte wijk: Heumen

Potentiële maaltijden

 • Aspergesoep
 • Stamppot spitskool met kaas
 • Penne carbonara
 • Paëlla
 • Koninginnesoep met kip

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om ingrijpendere zorg als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke vormen van hulp geschikt zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Ontdek ook wat de gemeente Heumen te bieden heeft ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.heumen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Nederasselt voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verwarm het gerecht tussen de 6 en 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk drie keuzemogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €3,60. Koelverse gerechten zijn verkrijgbaar vanaf €6,00. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nederasselt is verkrijgbaar vanaf €7,30. Dikwijls is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Nederasselt is zeer populair. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen geeft dit ongebondenheid en routine. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Nederasselt: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 6612”. Bekijk ook info over Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm of juist veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!