Maaltijdvoorziening Odiliapeel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Odiliapeel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Odiliapeel is er voor alle senioren die vanwege leeftijd of een andere oorzaak niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Uden is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijke maaltijdservices als De Dievpriesman, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met dergelijke aanbieders zit er niemand zonder lekkere recepten als Uiensoep en Risotto, bospaddestoelen. Op deze pagina doorzoekt men eet-instellingen en essentiële inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Regio-code0413 (+31413)
Postcode5409
Kosten (indicatie)v.a. €6,38
Geschikte maaltijdGegrilde kippenpoot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Odiliapeel

Een eigen maaltijdplan is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept met genoeg mineralen mag men niet overslaan. Gaat een bezoekje aan de winkel en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer vanwege fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er diverse maaltijdsubsidies en wetten. Hierna verwerken we deze zorgwetten; thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en lokale mantelzorg. Wellicht kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Uden.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Uden. Te gebruiken door senioren die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor ouderen die de hele dag door professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren of senioren met een lichamelijke beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Odiliapeel kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Odiliapeel vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Odiliapeel? In de buurt van uw postcode zien we veel verschillende partijen en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Omelet, hollandaisesaus, broccoli, aardappelpuree en Vegetarische roerbakstukjes. U kunt kiezen voor leveranciers met een ruim aanbod koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die het eten opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u niemand die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
Lekker Bezig ThuisbezorgdWeldaad 9a5431 SMCuijk
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Keurslager van ExelKerkstraat 115427 BABoekel
Keurslager JansenNieuwstraat 475421 KNGemert
Keurslager HermanussenMaasburg 15431 BRCuijk
Stichting Welzijn Ouderen CuijkZwaanstraat 75431 BPCuijk
ONS WelzijnBurgtstraat 345427 AJBoekel
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Odiliapeel

Verscheidene zorghuizen in de buurt van Odiliapeel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken smaakvolle gerechten zoals Linzensoep, voor lage prijzen. Hier is er ook ruimte voor ontmoeting. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de menu’s bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.uden.nl leest u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Uden
 • Netnummer: 0413 (+31413)
 • Postcodegebied: 5409
 • Lokale wijk: Uden

Maaltijd ideën

 • Klapstuk met hutspot
 • Gehakt in jus
 • Broccoli rollade schotel
 • Aspergesoep met zalm
 • Jumping Jack Salmon

Steden in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of betreft het zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Check WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Uden doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.uden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Odiliapeel voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op zo’n 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er 3 keuzes: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €5,30. Dagverse/koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,70. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Odiliapeel bestelt u vanaf €7,00. Doorgaans is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2021

Eten aan huis bezorgen in Odiliapeel is sterk in opkomst. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken biedt dit extra tijd en structuur. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze verse maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Odiliapeel: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 5409”. Wellicht relevant: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. natriumarm, zoutarm, gemalen, glutenvrij of vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!