Maaltijdvoorziening Uden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Uden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Uden is geschikt voor alle ouderen die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Uden onderscheiden we diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als De Dievpriesman, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door zulk soort faciliteiten kan men zeker zijn van gezonde diners als Gehaktschijf in jus, andijvie a la crème en gekookte aardappelen en Twentse gehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. Op dit portaal vergelijkt men maaltijdservices en praktische kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Regio-code0413 (+31413)
Postcode5401
Kosten (indicatie)v.a. €6,93
Maaltijd ideeRunderstoofpotje

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Uden

Een goed eetpatroon is essentieel voor de gezondheid. Een voedzaam gerecht met genoeg voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Lukt een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer omwille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop onderscheiden we interessante maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt een beroep doen op speciale wetten en subsidieregelingen. Hierna verwerken we een aantal van deze wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Uden.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Uden. Ontwikkeld voor inwoners die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die continu professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan mensen met dementie en mensen met een lichamelijke beperking. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Uden kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Uden vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Uden? In de regio zijn er verschillende aanbieders en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Spaghetti Napoli of Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, sperziebonen. U kunt kiezen uit bedrijven gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en aanbieders die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
Keurslager JansenNieuwstraat 475421 KNGemert
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Uden

Diverse bejaardentehuizen in de buurt van Uden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants hebben gezonde maaltijden zoals Bami goreng speciaal, kip in satésaus, voor enkele euro’s. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om het aanbod te laten bezorgen. Op de website www.uden.nl spot u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar WMO.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Uden
 • Netnummer: 0413 (+31413)
 • Postcode: 5401
 • Populaire wijk: Uden

Maaltijd ideën

 • Linzensoep met bleekselderij
 • Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst
 • Nasi babi ketjap
 • Kipfilet in piri piri saus
 • Kipfilet

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van kortstondige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met permanente zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke vormen van zorg tot de opties behoren. Check WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Uden doet aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.uden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Uden voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, doorgaans door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In grote lijnen zijn er drie keuzemogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Koelvers biedt maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,30. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €7,50. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Uden is verkrijgbaar vanaf €7,80. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Uden is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan faciliteert dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Uden: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 5400, 5401, 5402, 5403, 5404, 5405, 5406, 5408, 5469”. Bezoek de pagina: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en niet te vergeten koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente