Maaltijdvoorziening Volkel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Volkel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Volkel is geschikt voor alle hulpbehoevenden die vanwege leeftijd of een handicap niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Uden is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of gespecialiseerde instanties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. D.m.v. dit soort voorzieningen kan iedereen weer genieten van uitstekende recepten als Gehakt, prei, aardappelpuree en/of Savooiekool. Op dit portaal leest men meer over maaltijddiensten en bruikbare voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Regio-code0413 (+31413)
Postcode5408
Kosten (indicatie)v.a. €6,37
Voorbeeld maaltijdGepaneerde kipschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Volkel

Een juist eetpatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd met genoeg groenten is dan ook essentieel. Lukt het doen van boodschappen en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf ter wille van leeftijd en/of handicap? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u aanspraak doen op belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij velerlei maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf benaderen we deze zorgwetten; WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Uden.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Uden. Bedoeld voor ouderen die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor ouderen die 24 uur per dag extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren of ouderen met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Volkel zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Individuele zorg
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Volkel vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Volkel? In de buurt van uw postcode onderscheiden we diverse keukens en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Viergroentenstamppot, gehaktbal of Kipfiletstukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni,. U kunt kiezen uit organisaties met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en leveranciers die uw maal warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Hieronder tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
Keurslager HermanussenMaasburg 15431 BRCuijk
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
ONS WelzijnBurgtstraat 345427 AJBoekel
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Stichting Welzijn Ouderen CuijkZwaanstraat 75431 BPCuijk
Keurslager van ExelKerkstraat 115427 BABoekel
Keurslager JansenNieuwstraat 475421 KNGemert
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Volkel

Verscheidene bejaardentehuizen in de omgeving Volkel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment warme gerechten als Macaronischotel bolognese, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan bestaat er de optie om de gerechten bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.uden.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Uden
 • (Net) nummer: 0413 (+31413)
 • Hoofdpostcode: 5408
 • Veel gezochte wijk: Uden

Lekkere maaltijden

 • Donkey Kicks Chicken
 • Bloemkoolsoep
 • Schnitzel mexico schotel
 • Aspergesoep met zalm
 • Jumping Jack Salmon

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat het om lichte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of spreken we over zwaardere zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Uden aanbiedt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.uden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Volkel voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op circa 5 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In beginsel spreken we over drie opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is handig zodra een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,90. Koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,00. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Volkel is er al vanaf €7,20. In algemene zin wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest wekelijks zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst & online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Volkel is sterk in opkomst. Voor bejaarden die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer vrije tijd en structuur. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Volkel: “bezorgen levert veel gemak in postcodegebied 5408”. Lees verder over Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij of wellicht vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!